Beste uitje van Brabant in 2017

In dit museum kunt u zien en ruiken hoe het was op een boerderij anno 1900.

Het Boerenbondsmuseum Gemert, waar u het leven ervaart in een Brabants dorp aan begin vorige eeuw. Het museum is gevestigd in het geboortehuis van Pater van den Elsen en herbergt een boerderijgedeelte met levende dieren. Er is een sfeervol en authentiek dorpsplein, met verschillende ambachtshuisjes, een dorpscafé en snoepwinkeltje, een klompenfabriek, een kortgevelboerderij met Boerenleenbank en een handkrachtzuivelfabriek.

Er worden door vrijwilligers regelmatig demonstraties gegeven en de velden en akkers rondom het museum worden nog bewerkt zoals vroeger. De Brabantse gezelligheid viert hoogtij en is voor jong en oud een leuk dagje uit. Voor groepen vanaf 10 personen zijn er verschillende arrangementen mogelijk en kunnen Brabantse koffietafels worden genuttigd.

Na de uitverkiezing tot leukste uitje van Brabant 2016, is het Boerenbondsmuseum weer in de prijzen gevallen. Deze keer is het museum door lezers van o.a. het Eindhovens Dagblad verkozen tot beste familie uitje van Brabant 2017 in de categorie Museum en cultuurhistorie. Met een 8,96 werd het Boerenbondsmuseum het beste beoordeeld op een aantal categorieën.

Deze uitverkiezing is een mooie beloning voor de inzet van de ruim 200 vrijwilligers van het Boerenbondsmuseum en een mooie opsteker voor aanvang van het zomerseizoen 2017.

 

Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106, 5421 NJ Gemert, (0492) 36 64 44

info@boerenbondsmuseum.nl

www.boerenbondsmuseum.nl

Volg Gemert-Bakel op social media - Tips, inspiratie en de laatste nieuwtjes