Dagje uit Brabant

Ben je in Brabant, dan ligt er een schat van mogelijkheden voor je. Deze provincie heeft niet alleen prachtige natuur met veelzijdige landschappen, want ook op het gebied van cultuur, sport en winkelen is er meer dan genoeg te beleven in Noord-Brabant. Breng je dagje uit Brabant door in regio de Peel en je hebt talloze activiteiten om uit te kiezen, geschikt voor jong en oud. Uitjes Brabant, het ene moment bezoek je een eeuwenoud kasteel, terwijl je het volgende moment het centrum van een sfeervol dorp ontdekt.

Regio de Peel heeft maar liefst zes verschillende gemeentes die allemaal weer uit meerdere dorpen bestaan. Ben je op zoek naar een stad met een grote winkelstraat, een leuke bioscoop en bijzondere musea? Dan ben je meer dan welkom in Helmond. Proef de cultuur in de Cacaofabriek, waar je tentoonstellingen bijwoont of van een welverdiende lunch aan het kanaal geniet. Een andere leuke manier om te winkelen is door op de fiets te stappen en langs de verschillende hoeves te fietsen. Ontdek streekproducten in de Brandevoortse hoeve of geniet van een verkoelend ijsje bij Hoeve Willem III. Dat is een actief én smakelijk dagje uit Noord-Brabant.

Beleef je graag een actief dagje uit in Brabant? Dat is geen probleem in de natuur van de Peel. Zo vind je een uitgebreid netwerk van ruitersroutes waar je tijdens een paardrijtocht op een unieke manier van de natuur geniet. Golfers voelen zich juist helemaal thuis bij golfbaan het Woold. In een landelijke omgeving is de weg naar de achttiende hole prachtig. Leuke uitjes Brabant voor in de zomer, vind dan verkoeling bij recreatieplas Berkendonk. Kom tot rust op het zachte zand of duik in het frisse water.

Aan culturele bezienswaardigheden is er ook geen gebrek in de Peel. Deze regio heeft niet alleen meerdere theaters, maar ieder dorp heeft zijn eigen monumenten, standbeelden en historische panden die de streek een uniek karakter geven. Wandel langs de historische muren van eeuwenoude kastelen of bezoek juist een van de vele musea tijdens een dagje uit in Brabant.

Wat je voorkeur ook heeft, een dagje uit in Brabant is altijd een succes. Hier vind je een overzicht van alle leuke dingen die je in Brabant kunt ondernemen, van de mooiste bezienswaardigheden tot unieke activiteiten voor volwassenen. Zo leer je deze provincie op de meest uiteenlopende manieren kennen.

 

Dagje uit Brabant volwassenen

Een dagje uit Brabant volwassenen is zo veelzijdig als je zelf wilt. In de Peel vind je verschillende locaties waar je een culturele dag beleeft, waaronder het Museum Klok & Peel. Enerzijds leer je over het rijke Peellandschap en de flora en fauna die deze streek uniek maken. Tegelijkertijd ontdek je de kunst van de klokgieterij in Asten, het dorp waar zelfs een klok van de Notre Dame gegoten is. Met grote groepen volwassenen is het Indoor Peelspel een leuke bestemming voor een dagje uit. Zit aan een gigantisch speelveld en leer tijdens het spelen leuke feitjes over de Peel.

Ben je op zoek naar een leuk dagje uit Brabant senioren? Ga dan samen terug in de tijd en bezoek Deurne, het dorp dat de inspiratie was voor Het Dorp van Wim Sonneveld. Volg de zangworkshop Langs het Tuinpad van mijn Vader en leer samen dit bijzondere lied te zingen terwijl je van een wandeling door het gebied geniet. Het Toon Kortoomsmuseum is ook een mooie bestemming voor senioren. Hier duik je in de wereld van deze auteur, geniet je van een authentieke Peellunch en wandel je over het blotevoetenpad.

Beleef je liever een romantisch dagje uit in Brabant met partner of uitjes Brabant 2 personen? Woon dan een voorstelling bij in de openluchttheaters in Mariahout of Someren, perfect voor een zwoele zomeravond. Rustig wandelen door een van de rijke natuurgebieden is ook een traktatie. Geniet samen van de stilte en de sfeervolle knuppelbruggetjes wanneer jullie door Nationaal Park de Groote Peel wandelen.

 

Bezienswaardigheden Noord-Brabant

Aan mooie bezienswaardigheden in Noord-Brabant heb je geen gebrek. Deze bezienswaardigheden bieden je een inkijkje in de geschiedenis, cultuur of natuur van de provincie. Zo vind je in de Peel het Boerenbondsmuseum. Dit museum draait helemaal om het oude boerenleven rond 1900. Zie hoe oude ambachten worden uitgevoerd, wandel door historisch ingerichte boerderijen of bewonder de oude stoomtram op het terrein. Deze bezienswaardigheid garandeert een leuke dag uit voor jong en oud. Daarom is een dage uit Noord-Brabant een goede optie.

Wil je in het oorlogsverleden van de Peel duiken? Ook dan zijn er verschillende bezienswaardigheden Noord-Brabant die geschikt zijn. Zo maak je een bijzondere tocht langs verschillende historische locaties wanneer je een van de meerdere de fietsroutes van Death Valley de Peel volgt. Iedere tussenstop vertelt een deel van het verhaal van oorlog, strijd en bevrijding. Er zijn ook verschillende monumenten te ontdekken in Brabant, die allemaal aan het oorlogsverleden doen herinneren. Bezoek bijvoorbeeld de imposante oorlogsbegraafplaats in Mierlo.

Natuurlijk heb je ook de keuze uit luchtigere bezienswaardigheden Noord-Brabant Nederland. De Bavaria Brouwerij is daar een goed voorbeeld van. Leer hoe hier al meer dan 300 jaar op authentieke wijze bier wordt gebrouwen en ontdek het familieverhaal van deze bekende brouwerij. Natuurlijk sluit je een bezoek aan de brouwerij het beste af door samen te proosten met een flesje Bavaria. Ook een bezoek aan de kruidentuin in Gemert is een leuk idee voor een dagje uit in Noord-Brabant. Volg een kookworkshop of leer hoe je verzorgingsproducten maakt met verse kruiden.

Daarnaast heeft Brabant ook verschillende kastelen. In Asten ontdek je de ruïne van een middeleeuws kasteel dat in de Tweede Wereldoorlog door een bomaanslag deels vernietigd werd. Door de eeuwen heen woonden hier de belangrijke heren van Asten, maar vonden er ook beroemde heksenjachten plaats. Bezoek tijdens een dagje uit Brabant kasteel van Deurne. Dit kasteel is ook deels verwoest, maar heeft een mooie locatie aan een park waar jong en oud van kunnen genieten. Dat zijn natuurlijk niet de enige kastelen in het Brabantse landschap, want het beroemde kasteel van Helmond mag ook niet overgeslagen worden.

 

Kasteel Helmond bekijken

Een dagje uit omgeving helmond? Kasteel Traverse Helmond is misschien wel een van de mooiste historische gebouwen in de Peel. Het kasteel is ontzettend goed bewaard en er valt meer dan genoeg te beleven bij kasteel Helmond. Zoek je dus een leuke bestemming voor een dagje uit omgeving Helmond? Reis dan af naar het kasteel, waar jong en oud zich vermaken.

In het kasteel ontdek je altijd meerdere tentoonstellingen. Deze vertellen je deels iets over de geschiedenis van het kasteel. Welke belangrijke heren woonden hier en wat was de functie van het kasteel? Bewonder historische objecten uit de middeleeuwen en laat je verrassen door de weelderige schilderijen in het kasteel. Ook het Museum Helmond is gevestigd in het kasteel. Dat maakt dit een goede bestemming wanneer je meer over de geschiedenis van de stad wilt leren, maar bijzondere kunst is ook in het museum te bewonderen.

Een van de pluspunten van een bezoek aan Helmond kasteel is dat het een bijzonder dagje uit is voor de kinderen. Zo worden er theatrale rondleidingen georganiseerd, waarbij acteurs de geschiedenis van het kasteel tastbaar maken. Kinderen krijgen ook de kans om mysteries op te lossen of om meer te leren over de manier waarop er vroeger gekookt werd in het kasteel. De verschillende kasteelgames maken een bezoek aan deze historische plek een echte traktatie. Als kers op de taart kunnen de kleintjes ook nog geridderd worden aan het eind van hun bezoek. Een dagje uit brabant kasteel is niet alleen mogelijk in Helmond. Er zijn vele mooie kastelen te bezichtigen in de regio Noord-Brabant zoals het kasteel Asten, of de ruïne in Deurne. Of je nu het kasteel Deurne bezoeken wilt, of het kasteel in Helmond, bekijk hieronder leuke bezienswaardigheden.
Wat je ook wilt beleven tijdens een dagje uit in Brabant, in de Peel is het allemaal mogelijk.

Kastelen - Bekijk ook deze locaties

Kastelen - Dagje uit Brabant kasteel

Volg Gemert-Bakel op social media - Tips, inspiratie en de laatste nieuwtjes