Fietsroutenetwerk in Gemert-Bakel

Het fietsroutenetwerk De Peel is een fietsrouteplanner die bestaat uit diverse fietsknooppunten, die je met elkaar kunt verbinden tot mooie eigengemaakte fietsroutes.

Hoe werkt het?

Een fietsknooppunt is een genummerde kruising of splitsing in het netwerk. Tussen deze punten lopen recreatieve verbindingsroutes. De bewegwijzering van routes is herkenbaar als een rechthoekig groen-wit bord met omcirkelde nummers. Via de nummers op de borden, fiets je van knooppunt naar knooppunt. En zo kun je dus je eigen route(s) bepalen. Het fietsroutenetwerk biedt gemak en vrijheid. Je bepaalt zelf je afstand en richting. Makkelijk!

Fietsknooppunten Brabant

Het fietsroutenetwerk De Peel bestaat uit wel 600 kilometer aan routes. De knooppuntenroutes maken vooral gebruik van fietspaden en autoluwe wegen. Je kunt starten in alle plaatsen in De Peel, bijvoorbeeld in Deurne, Asten of Gemert-Bakel. En ook in Laarbeek en Helmond. Het fietsroutenetwerk De Peel sluit aan op dat van Limburg en De Kempen, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo kunt u makkelijke via de knooppunten fietsen.

Themaroutes

Op het netwerk zijn diverse themaroutes samengesteld. In die speciale routes vind je meer informatie over de historie van De Peel en bezienswaardigheden en natuur onderweg. Bijvoorbeeld de route ‘Met de Beekmannen op stap’. Deze tocht geeft een kijkje in het leven van de schrijver Toon Kortooms en De Peel die hij beschreef in zijn boeken.


Kijk ook eens op de pagina over fiets- en mountainbikeroutes!

 

Volg Gemert-Bakel op social media - Tips, inspiratie en de laatste nieuwtjes