Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Bouwdorp... de grootste activiteit van het Jeugdcomité Someren

t/m 11 juli

Rond de 600 kinderen en zeker 300 vrijwilligers zijn een kleine week met elkaar actief op een grootbuitenterrein. Bouwdorp 2024 vindt plaats van 8 t/m 11 juli op het grasveld bij blokhut De Donckelaar op De Donck. Voor de onderbouw (groep 1 t/m 3) duurt bouwdorp maandag tot en met woensdag van 10.00 uur tot 14.30 uur. De bovenbouw (groep 4 t/m 8) bouwt van maandag tot en met donderdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. Dit jaar is het thema‘ Sprookjes!

Kinderen genieten van timmeren, knutselen en de spellen op het…

Rond de 600 kinderen en zeker 300 vrijwilligers zijn een kleine week met elkaar actief op een grootbuitenterrein. Bouwdorp 2024 vindt plaats van 8 t/m 11 juli op het grasveld bij blokhut De Donckelaar op De Donck. Voor de onderbouw (groep 1 t/m 3) duurt bouwdorp maandag tot en met woensdag van 10.00 uur tot 14.30 uur. De bovenbouw (groep 4 t/m 8) bouwt van maandag tot en met donderdag van 9.30 uur tot 15.30 uur. Dit jaar is het thema‘ Sprookjes!

Kinderen genieten van timmeren, knutselen en de spellen op het spellenveld. De kleintjes gaan ook nog naar de poppendokter en leren een lied. Drie dagen lang hoor je niets anders dan het vrolijke getik van hamers en het gepraat en gelach van kinderen en vrijwilligers. Op de 4e dag moeten wij die mooie bouwwerken helaas weer afbreken, maar niet voordat wij ze met trots hebben gepresenteerd aan iedereen die de bouwwerken wil zien. Want aan het einde van de derde Bouwdorpdag is er een kijkavond die voor iedereen toegankelijk is.

De kijkavond op 10 juli begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom! Kom je wel op de fiets? Fijn, want er is beperkt parkeermogelijkheid!

Gouden spijker en kleurwedstrijd

Wie wint de Gouden spijker? Dat is elk jaar de vraag. De hutten worden beoordeeld door onze vrijwillige jury. Zij letten op originaliteit, afwerking, passen binnen het thema en samenwerking binnen de groep. Maar het gaat niet om winnen. Het gaat om het beleven van een gezellige week met vriendjes en vriendinnetjes. Dat geldt ook voor de kleurplaten die de jongste deelnemers bij het ophalen van de deelname pasjes meekrijgen. Kunnen ze al een beetje in de stemming komen. Tijdens Bouwdorp wordt er een prijs uitgereikt aan de makers van mooiste kleurplaten (op leeftijd geselecteerd).

Inschrijven

Als je mee wilt doen aan Bouwdorp dan is het nodig dat je je opgeeft. Dit is mogelijk van 13 t/m 17  mei.

De deelnamekosten zijn voor kinderen uit de bovenbouw (groep 4 t/m 8) € 22,50 en voor kinderen uit de onderbouw (groep 1 t/m 3) € 17,50. Hier vind je het deelnameformulier Dit formulier kan gebruikt worden om de gegevens van kinderen te verzamelen. Inschrijven kan enkel via de website.

Ieder jaar is het vormen van de groepjes weer puzzelen en afstemmen door het aantal kinderen die mee doen, het aantal vrijwilligers die de groepjes begeleiden en evt. andere bijzonderheden. Bij het opgeven kunnen wij garanderen dat kinderen die in groepjes van 2, 3 of 4 bij elkaar blijven. 

Bij het samenstellen van de groepen wordt rekening gehouden met het leerjaar, de groep en de school van het kind. Dus ook kinderen die alleen worden opgegeven komen zoveel mogelijk in een groepje met voor hen bekende kinderen.

De deelnamepasjes dienen opgehaald te worden bij blokhut D’n Donckelaar op dinsdag 2 juli of donderdag 4 juli tussen 19.00 – 20.00 uur. Zonder deelnamepasje heb je geen toegang tot het bouwdorpterrein. De pasje kunnen  per inschrijving of per groep worden opgehaald.

Wat heb je nodig?

Meedoen doe je op eigen risico.
Je hebt stevige schoenen nodig (geen laarzen of slippers ivm de veiligheid) en een hamer. Neem ook elke dag een lunchpakketje mee. Zorg bij mooi weer dat je ouders je thuis goed insmeren met zonnebrandcrème.

Te laat met inschrijven?

Ben je je vergeten op te geven? Na-inschrijven kan tot uiterlijk 23 mei. De kosten zijn dan voor de onderbouw €22,50 en voor de bovenbouw €27,50.

Groepsleider worden?

Als je eenmaal op de middelbare school zit mag je niet meer mee timmeren maar…. je mag je wel opgeven als vrijwilliger. Elk jaar zoeken wij weer veel betrokken groepsleiders. Vind je het bouwen leuk en ga je graag om met kinderen? Geef je dan op als groepsleider. Alleen of met een vriend of vriendin. Als groepsleider ben je 4 dagen in touw. Wij bedanken je voor je inzet met een gezellige feestavond aan het einde van de laatste dag.
Ben je geïnteresseerd? Je kunt je opgeven via deze link

Andere vrijwilligers

Maar… we hebben niet alleen groepsleiders nodig. Ook ouders of opa’s en oma’s die zich willen inzetten als bijvoorbeeld toezichthouder bij het bouwen, of voor hulp op het spellenveld of in de knutselhoek zijn van harte welkom. Sterke mensen die met ons de tent opzetten zijn ook nodig en zo zijn er klussen genoeg. Opgeven kan via deze link.

Social Media en beeldmateriaal

Op de activiteiten van Stichting Jeugdcomité Someren worden foto’s en filmpjes gemaakt die voor promotiedoeleinden kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld in de (social) media. Als u hier bezwaar tegen heeft dan houden wij hier uiteraard rekening mee. Geeft u dit bij de inschrijving aan bij de organisatie, dan zorgen wij dat u of uw kind niet herkenbaar in beeld komt. Wij wijzen al onze vrijwilligers ook op deze afspraak. Echter, wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor het beeldmateriaal dat bezoekers of deelnemers maken.

Locatie