Lierop

Lierop telt 2300 inwoners en heeft een mooi centrum met als centraal punt de prachtige Koepelkerk. Onder het dorp Lierop vallen ook de buurtschappen Achterbroek, Berkeindje, Boomen,BroekkantEindjeGebergteHeieindHerselMoorselOeijenbraakOtterdijkStipdonkVaarsche Hoef en Winkelstraat.

Lierop grenst direct aan de Strabrechtse Heide en is daardoor een perfecte uitvalsbasis om de Strabrechtse Heide met haar vennen en de Lieropsche Heide met haar bossen te ontdekken.

In Lierop is het gezellig Bourgondisch vertoeven en er zijn ook een aantal cultuurhistorische bezienswaardigheden en monumenten te bewonderen,  waaronder 7 rijksmonumenten en 15 gemeentelijke monumenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Lierop is ook al jarenlang bekend om haar vele Evenementen en activiteiten. Al 50 jaar organiseert Jongerencentrum Nirwana het bekende 3-daagse festival Nirwana Tuinfeest.    Ook de andere festivals Peteyfest en Euroshopperfestival genieten landelijke bekendheid. Lierop beschikt ook over een motorcrossterrein waar MAC Lierop jaarlijks een aantal wedstrijden organiseert. En op Kermismaandag in september vindt de bekende traditionele Fokpaardendag plaats.