Someren-Eind

Someren-Eind telt 3500 inwoners met als centraal punt het gemeenschapshuis De Einder aan de Nieuwendijk. Onder het dorp Someren-Eind vallen ook de buurtschappen Sluis 12, Sluis 13, de Diepenhoek en de Vlas. Someren-Eind beschikt over een supermarkt, diverse winkels en gezellige horecagelegenheden waar u van harte welkom bent voor een hapje of drankje. Ook de 11 gemeentelijke monumenten in Someren-Eind zijn de moeite waard om te bezoeken.

Someren-Eind grenst direct aan Nationaal Park De Groote Peel en is daardoor een perfecte uitvalsbasis om De Groote Peel met haar informatie-bezoekerscentrum De Pelen te ontdekken.

In Someren-Eind worden jaarlijks een aantal evenementen georganiseerd zoals het Lollypop- Festival, het Koningsfestival, de Muziekfeesten Someren-Eind in het Pinksterweekend, de jaarlijkse Kermis eind juni, het Zum Schluss Outdoor festival en KwisUm, de dorpsquiz van Someren-Eind. U bent ook van harte welkom in de Speeltuin Prinses Irene met dierenparkje, een mooie, ruime (5.000 m2) en veilige speeltuin met 28 toestellen, die geheel door vrijwilligers gerund wordt.