Toeristisch Informatiepunt Someren heet je welkom!

 

Stichting Someren Natuurlijk opende het toeristisch seizoen 2023 met de actie ‘Vrolijkheid zaaien’. De donkere wintermaanden zijn voorbij, dus is het tijd om je omgeving wat meer kleur te geven. Belangstellenden kunnen vanaf 13 april tot eind mei gratis één zakje bloemenzaad af komen halen bij het Toeristisch Informatiepunt in Someren. Het vlinderke als symbool De vlinder maakt al ruim 30 jaar onderdeel uit van het logo van Stichting Someren Natuurlijk. Daarnaast is het vlinderke in de gemeente Someren op meerdere plekken terug te zien als symbool voor de natuurrijke omgeving.

In de natuurweide nabij de rotonde Boerenkamplaan/Hooghoefweg in Someren werd op vrijdag 23 juni op feestelijke wijze de eerste Zummerse Koek gepresenteerd. Een initiatief van Stichting Someren Natuurlijk en Frank Driessen van Bakkerij van de Mortel.

 Someren promotie

Het bestuur van Stichting Someren Natuurlijk was al enige tijd op zoek naar een product van eigen bodem. ,,Met de Zummerse Koek denken we dat gevonden te hebben”, aldus voorzitter Marij Haerkens. ,,Een heerlijke koek, op een kleinschalige en traditionele manier gemaakt door de bakkers van Bakkerij van de Mortel in Someren”.

Frank Driessen liep al langer met het idee, om iets dergelijks op de markt te brengen. De vraag van Someren Natuurlijk en de prettige samenwerking heeft dat proces versneld. De stichting stelt zich immers ten doel, om de aantrekkelijkheid van Someren te bevorderen. In de ruimste zin van het woord. De promotie van een Zummerse Koek past volgens Haerkens prima binnen die doelstelling.  

 

Het lekkerste van eigen bodem

Frank Driessen vertelt over de samenstelling van de Zummerse Koek: ,,De ingrediënten van de koek bestaan uit onder andere rogge/tarwe, honing, roomboter, appels, rozijnen en koekkruiden”.

De meeste producten komen volgens Driessen uit de buurt. ,,Appels uit de omgeving en tarwe wordt op dit moment verbouwd aan de Lieropsedijk. De tarwe wordt straks gemalen door Ton Vinken, molenaar van Molen Den Evert. De honing komt van imker Fred Smits, die zijn bijen honing laat verzamelen uit Lierop en Mierlo”.

De Zummerse Koek is verkrijgbaar in een speciaal - door Annebet Verhees van Studioelfoverelf - ontworpen verpakking.

De Zummerse Koek is vanaf 29 juni voor € 4,50 te koop bij Bakkerij van de Mortel in Someren en Asten en bij Jumbo Someren. 

Lancering MEMORYSPEL Someren Natuurlijk!

Someren Natuurlijk heeft een heel leuk Somerens MEMORYSPEL ontwikkeld!

Het Memoryspel bestaat uit plaatjes met afbeeldingen van Somerense bezienswaardigheden.

Het Memoryspel is vanaf november 2023 te koop voor € 4,95 bij ons Toeristisch Informatiepunt!

Bij het Toeristisch Informatiepunt in het centrum van Someren tegenover het Gemeentehuis kun je terecht voor allerlei toeristisch-recreatieve informatie. Ook hebben we leuke streekprodukten en Somerense boeken in ons assortiment!  Onze vrijwilligers helpen je graag met het verstrekken van info en tips om je verblijf in Someren en omgeving zo aangenaam mogelijk te maken. We zijn open van dinsdag t/m/ zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Ons adres is De Meer 21a 5712XC Someren. tel. 0493496888. Voor vragen en informatie buiten deze openingstijden kun je onze website www.landvandepeel/de-regio/someren raadplegen of een mailtje sturen naar informatiepunt@somerennatuurlijk.nl.  

               

                                                           

Kijk hieronder naar ons assortiment! Op zoek naar een leuk streekcadeautje? Loop gerust eens binnen bij Toeristisch Informatiepunt Someren!