Winkelen in Someren

Uitgebreid winkelen en shoppen in Someren!

In het winkelgebied Wilhelminaplein-Postelstraat-Kerkstraat bevinden zich de 4 grote supermarkten en bestaat het foodaanbod daarnaast uit een aantal speciaalzaken, zoals groenten/fruit, bakkers, slagers en slijterijen. In het winkelgebied is er ook een groot aanbod van winkels zoals modewinkels, cadeauwinkels, fietsenwinkels, bouwmarkt en andere detailhandelzaken. Ook zijn hier de dienstverlenende bedrijven gevestigd zoals drogisterijen, gezondheidscentra/huisartsen, apothekers en opticiens. 

Ook de kerkkdorpen Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop beschikken over een supermarkt/levensmiddelenwinkel en enkele speciaalzaken. De wekelijkse koopavond is op vrijdag tot 21.00 uur.

Markten;
Op het Wilhelminaplein in Someren wordt op woensdagmorgen in de even weken van 9.00 tot 12.00 uur een weekmarkt gehouden. Elke woensdagmorgen minimarkt op het kerkplein in Lierop.

PARKEREN MET PARKEERSCHIJF IN DE BLAUWE ZONE;
In het centrum van Someren is een blauwe zone. In die zone mag je uitsluitend parkeren in de aangegeven parkeervakken. Naast een trottoir mag je uitsluitend parkeren indien deze is voorzien van een blauwe streep. Indien het parkeervak of de trottoirband is voorzien van een blauwe streep, mag u maximaal 2 uur parkeren en dien je gebruik te maken van een parkeerschijf. De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op de koopavond tot 21.00 uur.

De gemeente wil met deze maatregel de parkeerdruk in het centrum verminderen. Zo wordt het voor mensen die in het centrum willen winkelen makkelijker om hun auto te parkeren.

 

Winkels in Someren