Geniet van de natuur op het 85 km lange Ruiterknooppunten netwerk door Someren. Om nog meer te genieten kun je het netwerk nog uitbreiden met het ruiter- en menroutenetwerk in het Land van de Peel, in Cranendonck of het netwerk in Limburg.

 

Is één dag niet genoeg om van al dat moois te genieten? Overnacht dan op een van de vele plaatsen waar je met je paard kan logeren. 

Goed van Start;
Aan het netwerk zijn diverse startplaatsen die op de kaart staan aangegeven. Het ideale beginpunt van je route. Hier vind je voldoende grote parkeerplaatsen en een (klein) horecapunt.

Hoe werkt het netwerk?
De afgebeelde routekaart geeft je een overzicht van 85 km aan bewegwijzerde ruiter- en menroutes in Someren. Dit netwerk bestaat uit lussen die door middel van genummerde knooppunten met elkaar zijn verbonden. De genummerde knooppunten op de kaart corresponderen met de knooppunten in het veld. De routes zijn bewegwijzerd en de afstanden tussen de knooppunten staan op de kaart aangegeven. Door van het ene knooppunt naar het andere te rijden heb je zelf de vrijheid je eigen route uit te stippelen en afstand te bepalen.

Een groot deel van de paden is onverhard en heeft een zanderige ondergrond. Ideaal voor paard, ruiter en menner. Je rijdt door bos- en heidegebieden, uitgestrekte weilanden en langs knusse dorpjes. Gastvrije ondernemers bieden een goede slaapplaats voor jou én je paard.

Enkele spelregels en veiligheid;
Het is van belang dat je op de bewegwijzerde paden blijft. Deze paden zijn voor je opengesteld door diverse natuurbeherende organisaties, zodat de kwetsbare gedeelten van de natuur zoveel mogelijk worden ontzien. Mocht je een openstellings- of informatiebord tegenkomen, houd je dan aan de gestelde regels.
Op de wegen en paden van het ruiter- en menroutenetwerk kunnen ook andere gebruikersgroepen actief zijn. Respecteer elkaar en benader andere gebruikers altijd in stap. Je bent te gast in dit gebied, dus laat geen afval achter.

Bekijk hieronder "Paardrijden in Someren" waar je de beschrijving en een routenetwerkkaart aantreft van Ruiteren en Mennen in Someren.

Ruiter-en menroutes in Someren en omgeving