Heemhuis 'Barthold van Heessel'

Heemhuis 'Barthold van Heessel'

Heemhuis Aarle-Rixtel:
'Het Heemhuis' is het onderkomen van heemkundekring Barthold van Heessel en is ondergebracht in de van oorsprong 14 de eeuwse 'Hoeve ten Cou…

Heemhuis Aarle-Rixtel:
'Het Heemhuis' is het onderkomen van heemkundekring Barthold van Heessel en is ondergebracht in de van oorsprong 14 de eeuwse 'Hoeve ten Coudenberghe'. Het Heemhuis herbergt onder meer een prachtig museum met uiteenlopende collecties  die betrekking hebben op het Brabantse dorpsleven en dat van Aarle-Rixtel in het bijzonder. Naast een grote digizuil met moderne animaties kent het museum verschillende ruimtes waarin thema-gewijs wisselexposities zijn ondergebracht, waaronder religie en devotie, archeologie, beroepen en ambachten en thema’s rond het dagelijks leven van vroeger in een Brabants dorp. Daarnaast is er nóg een aparte ruimte waarin ook allerlei wisselende exposities worden ondergebracht. Alles wordt ondersteund met digitale informatie. In het voorhuis treft men naast de - gratis toegankelijke- 'goei kamer' nog een ouderwetse 'herd' aan, de opkamer met beddenkoets en de daaronder gelegen kelder met tongewelf. Verder is er nog een prachtige tuin met een groot terras.

Openingstijden:
Het heemhuis is elke eerste zondag van de maand te bezoeken en wel tussen 14.00 en 17. 00 uur  Buiten deze uren kan men ook op afspraak terecht.

Groepsarrangementen:
Het Heemhuis is zeker ook een ideale bestemming voor groepen, al dan niet in combinatie met een bezoek aan  bijvoorbeeld de oude monumentale klokkengieterij, de eeuwenoude Mariakapel en kasteel Croy. Er zijn hiervoor verschillende arrangementen samengesteld. 

Neem contact op

Heemhuis 'Barthold van Heessel' Aarle-Rixtel Laarbeek
Kouwenberg 37
5735GM Aarle-Rixtel
Plan je route

vanaf jouw locatie

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag open
  • Elke woensdag 09.30 - 12.00 uur
    14.00 - 17.00 uur
  • Elke donderdag gesloten
  • Elke vrijdag gesloten
  • Elke zaterdag gesloten
  • Elke zondag 14.00 - 17.00 uur

Locatie

Neem alvast een kijkje