Beeld Pater Eustachius

Huub van Lieshout (1890-1943), een boerenzoon uit Aarle-Rixtel, beter bekend als pater Eustachius van Lieshout, werd priester in de congregati…

Huub van Lieshout (1890-1943), een boerenzoon uit Aarle-Rixtel, beter bekend als pater Eustachius van Lieshout, werd priester in de congregatie van de Heilige Harten. Vanaf 1925 tot zijn dood werkte hij als missionaris in Brazilië. Hij stelde zich ten doel om missionaris te zijn te midden van zieken en mensen met pijn en verdriet en voor allen die op zoek waren naar gezondheid en vrede. Deze arbeid kreeg zoveel bekendheid dat in jaren van zijn leven duizenden mensen hem kwamen bezoeken om van hem een gevoel van gezondheid en vrede te ontvangen zodat hun leven weer waarde had. Na zijn overlijden werd hij massaal geëerd in vele dorpen en steden wat er toe leidde dat hij op 15 juni 2006 door de Paus in Rome werd zalig verklaard. Dat feest werd gevierd in een voetbalstadion in Belo Horizonte waar wel 1200 bussen uit het hele land arriveerden en tot aan de dag van vandaag is zijn bekendheid voor vele Brazilianen nog steeds van grote betekenis.

Maar in zijn geboortedorp Aarle-Rixtel stond nog geen beeld, terwijl de herinnering aan pater Eustachius niet vergeten mag worden, vonden zijn neven Jan en Will van den Boomen, samen met de vereniging ‘Vrienden van Eustachius’. Zij hebben er nu voor gezorgd dat er op het kerkplein in Aarle-Rixtel een blijvende herinnering is aan pater Eustachius. Het beeld is ontworpen en vervaardigd door kunstenaar Edu Santos woonachtig in Piracicaba in Brazilië. Ook in 2009 realiseerde hij een bronzen beeld bij de Eustachius kerk in Belo Horizonte.

Neem contact op

Onze Lieve vrouw Presentatie kerk
Dorpsstraat 5
5735EA Aarle-Rixtel
Plan je route

Locatie