Kasteel van Sinterklaas

Jong en oud laat zich betoveren bij het Kasteel van Sinterklaas in Helmond. Wandel door de hoge poorten het kasteel binnen. Ga op ontdekking door de mooi ingerichte kamers en ontmoet Sinterklaas en zijn Pieten.

In Helmond is er nog veel meer te beleven rondom Sinterklaas. Zo is op 13 november de intocht van Sinterklaas, verwonder je tijdens bij het Sinterklaas circus en woon je op 20 november de dienst "Sinterklaasfeest in de Kerk" bij. 

 

 

 

Kasteel van Sinterklaas

Zus van Sinterklaas

De zus van Sinterklaas heet Klazien, en zij wil ook wel eens op de voorgrond staan. Dus spreekt ze met haar broer Sinterklaas af dat zij voor één dag al het Sinterklaaswerk doet. Een theatervoorstelling vol verrassingen, spanning en met veel humor.

Natuurlijk is er nog veel te doen in Deurne! Op 13 november wordt Sinterklaas ontvangen op de Markt. En wil je naar een spetterend feestje? 30 november ben je welkom op de Party van Sinterklaas in Deurne! Met optredens van D.J Piet, Clown Dico, magische momenten en natuurlijk een Meet en Greet met Sinterklaas en vele Pieten! 

 

 

Zus van Sinterklaas

Dorp van Sinterklaas

Sinterklaas en zijn pieten verblijven van 17 t/m 20 november in het dorp van Sinterklaas in het Boerenbondsmuseum in Gemert. Kleine en grote gasten krijgen een rondleiding door het dorp. Let op er zijn een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar.

Op zondag 13 november wordt Sinterklaas vorstelijk ontvangen in Gemert! Een feest voor jong en oud en met de opening van de winkels in het centrum kan je meteen op zoek naar een leuk presentje! Op 20 november brengt Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek aan Milheeze.

Dorp van Sinterklaas

Grote pepernotenshow

Beleef op 27 november het verhaal van de magische maakmachine en kom naar de wervelende Grote pepernotenshow in Theater de Ruchte in Someren. Een show voor jong en oud, boordevol muziek, interactie en humor.

Grote Pepernotenshow

Stoomboot naar Aarle-Rixtel

Vanuit het verre Spanje heeft Sinterklaas laten weten dat hij op het punt staat om met de stoomboot uit te varen naar Aarle-Rixtel. Het ruim zit al vol met Pieten, pepernoten en een paard, dus bijna alles is klaar voor vertrek. Kom jij op 13 november Sinterklaas verwelkomen? 

Je kan op meer plekken in Laarbeek de Sint en zijn pieten verwelkomen. Zo is er op 12 november een intocht in Beek en Donk, op 13 november in Mariahout en is er die dag ook het grote Sinterklaasfeest in Lieshout.

 

Stoomboot naar Aarle-Rixtel

Intocht Sinterklaas in Asten

Op 13 november is de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten samen met de Harmonie St.Cecilia op de Markt in Asten.
Sinterklaas met zijn Pieten worden hartelijk welkom geheten door Burgmeester Anke van Extel-van Katwijk op het bordes van het Gemeentehuis. Een week later op 20 november zal Sinterklaas ook in Heusden welkom worden geheten! 

Wil je meezingen met sinterklaasliedjes? Op zaterdag 19 november is er een optreden van de kinderband Reintje & haar Voskes in het Amfitheater van buitencentrum De Pelen. 

 

Sinterklaas intocht Asten