Restaurants met streekproducten op het menu

Het Land van de Peel is rijk aan heerlijke streekproducten en dat is ook niet zo gek. De regio heeft zoveel mooie en rijke smaken te bieden; van knapperige asperges tot aardbeien en van biologisch vlees tot 'vergeten' groenten, allemaal vanaf het Peelland zo op je bord. Wil je jezelf echt verwennen, bezoek dan een van de vele streekrestaurants waar voornamelijk wordt gekookt met streekproducten. Hier proef en beleef jij de bourgondische keuken van de Peel.

Natuurpoort de Peel

Natuurpoort de Peel is een van de 31 natuurpoorten die Brabant rijk is. Een natuurpoort ligt altijd aan het begin van een fiets- of wandelroute in de mooiste Brabantse natuur. Natuurpoort de Peel ligt langs mooie routes door de Deurnese- en Mariapeel. Het voormalig agrarisch bedrijf is nu een restaurant en recreatielocatie. In het sfeervolle restaurant met terras proef je diverse streekproducten. Zo komt het rundvlees van de buren en worden de dessert gemaakt van Leegveldermelk; vers van de boer.  

Bezoek Natuurpoort de Peel

Brandevoortse Hoeve

Op het land van de Brandevoortse Hoeve in Helmond worden allerlei groente- en fruitsoorten geteeld. Met name ‘het witte goud’; asperges! Ook telen ze verschillende soorten kool en knol, spruiten, ui en winterpeen, aardappelen en prei. Deze groenten en fruit worden versbereid tot een heerlijke lunch of high-tea die je kan bestellen op het terras van de Hoeve. Terwijl je zelf geniet van een bord aspergesoep of scone met zelfgemaakte aardbeienjam zijn de kinderen ondertussen zoet in het maisdoolhof of het indoor-speelparadijs. Na afloop van je bezoek kan je ook nog streekproducten mee naar huis nemen uit de boerderijwinkel.  

Bezoek de Brandevoortse Hoeve
Tip: niet uit eten maar wél streekproducten uit de Peel proeven? Dan kan door een bezoek te brengen aan een van de vele streekwinkels in de regio!

Op Hete Kolen

Deurne heeft er met Op Hete Kolen, een stoer en bourgondisch restaurant bij waar kwaliteit, gastvrijheid en gezelligheid voorop staan. Op Hete Kolen werkt nauw samen met streekproductenwinkel en slagerij ’t Streeckhuys. ’T Streeckhuys levert dagelijks de verste producten van lokale boeren. De producten uit de regio worden smakelijk bereid op de Primo, lavagrill en plancha, ze hebben de mooiste wijnen en een groot assortiment speciaal bieren. Dat wordt dus bourgondisch genieten.

Bezoek Op Hete Kolen

Hoeve Willem III

IJssalon Hoeve Willem III in Helenaveen is een begrip onder wandelaars en fietsers in de Peel. Deze monumentale hoeve staat in de prachtige natuur van Helenaveen. Het ligt langs een bekende fiets- en wandelroute en is dus de ideale plek voor een korte pauze. Bij Hoeve Willem III maken ze nog echt ambachtelijk ijs, en dat proef je. Ze gebruiken koeienmelk van lokale boeren waardoor het ijs een heerlijk romige en pure smaak krijgt en er komt geen fabriek aan te pas.

Bezoek Hoeve Willem III