Slecht weer uitjes met kinderen - Binnenpret voor het hele gezin

Het Land van de Peel is bij uitstek de plek waar je kinderen de hele dag kunnen ravotten in de weidse natuur. Maar dat betekent niet dat je met slecht weer maar thuis moet blijven. Ook op regenachtige dagen zijn er genoeg uitstapjes voor kinderen in alle leeftijden. De Peel is rijk aan binnenactiviteiten, van overdekte speeltuinen tot kids proof musea als Kasteel Helmond en Museum Klok & Peel in Asten. Wij hebben de leukste binnenactiviteiten op een rijtje gezet!

Ravotten bij overdekte speeltuinen
Ga je op pad met kinderen, dan zit je in een indoor speelparadijs altijd goed. Daar kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt terwijl jij ontspannen geniet vanaf de zijlijn.

Billy Barn
De Billy Barn aan de Brandevoortse Hoeve in Helmond is zo'n plek. De kinderen kunnen uren vertoeven in de speelschuur terwijl jij geniet van een bord verse asperges. De Brandevoortse Hoeve heeft namelijk ook een heerlijk restaurant. En mocht de lucht toch opklaren, dan is er in de zomer ook nog een groot maisdoolhof waar de kinderen lekker in kunnen ronddwalen.

Kidsplaza
In Helmond vind je ook Kidsplaza; een indoor speelparadijs voor een middag vol plezier. Kidsplaza beschikt over een groot klimtoestel, een safaririt en een uitgebreide horecagelegenheid waar ook de ouders kunnen genieten.

We-Jump
Een leuke activiteit waar je menig kind én tiener blij mee zal maken is We-Jump in Helmond. Spring zo hoog je kan in hét urban trampolinepark van Helmond en omstreken. The sky is the limit. De Jumpmasters leren de kinderen de coolste trucjes én houden een oogje in het zeil. We-jump is voor alle leeftijden, dus ook de ouders mogen een sprong wagen!

Springen in We-Jump Helmond
Spelend leren bij kids proof musea
Wil je de kinderen, naast plezier, ook wat anders meegeven over de regio? Dan zijn er ook genoeg educatieve uitjes. Hier geen muffe schilderijen maar een complete ervaring waarbij de kinderen worden ondergedompeld in de wereld van ridders, klokken of techniek.

Museum Klok & Peel, Asten
Het Museum Klok en Peel in Asten is echt een aanrader voor een druilerige dag! Het museum bevat de grootste luidklokken en beiaarden collectie ter wereld, waar kinderen ook de kans krijgen ze zelf te bespelen. Ook valt er op interactieve wijze van alles te ontdekken over de historie van de Peel. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden. Het Museum Klok en Peel biedt een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Museum Techniek met ‘n Ziel
In het museum Techniek met ´n Ziel in Neerkant kunnen kinderen even terug naar de tijd van opa en oma. Het museum is ingericht in de stijl van de jaren '40 en staat vol met technische apparaten uit die tijd, allemaal met een persoonlijk verhaal. 

Museum Helmond
Geen betere plek om met het hele gezin een druilerige middag door te brengen dat het kasteel van Museum Helmond. In dit prachtige kasteel maken bezoekers een reis terug in de tijd naar 1400. Daar ontmoeten ze jonkvrouwen en ridders die ze laten zien hoe zij toen leefden. De kinderen kunnen zich zelfs verkleden. Deze interactieve museumervaring is niet voor niets gekozen tot het "Kidsproof Museum 2021". 

HomeComputerMuseum Helmond
In het HomeComputerMuseum in Helmond wordt je meegenomen op een interactieve reis door de geschiedenis van de computer. Hier staan bijna 400 computers vanaf 1975. Ouders kunnen mooie herinneringen ophalen terwijl de kinderen vette retro games spelen op de arcadekasten en spelcomputers. Zo kunnen ze eens zien hoe het erin jullie tijd aan toe ging.

3. Overdekte zwembaden voor de waterratten
Willen je kinderen graag wat actiever doen? Ook dat kan in de Peel. Naast de vele wandel- en fietsroutes voor kinderen zijn er verschillende indoor zwembaden waar kinderen volop hun energie kwijt kunnen. De echte waterratten kunnen onder andere terecht bij Zwembad de Drie Essen in Beek en Donk en Zwemschool de Abeel in Someren voor een middagje vermaak. Ook Subtropisch zwemparadijs Prinsenmeer voor een dagje waterpret voor het hele gezin. Zo krijg je zelfs bij slecht weer toch de zomer in je bol.

Op de kaart

Meer uitstapjes met het hele gezin