Helmond een kindvriendelijke stad? Jazeker! Meer dan genoeg te doen in de hoofdstad van de Peel. We helpen je graag een handje op weg met een overzichtje van de leukste uitstapjes met kinderen in Helmond. 

 

De Brandevoortse Hoeve

Dit is het hele jaar rond een toplocatie om te bezoeken met kinderen. In de zomer kunnen ze verdwalen in het maisdoolhof en ravotten op de speelweide. Mooi meegenomen: deze ligt direct aan het terras. Ma, pa, oma of opa lekker genieten van een drankje en hapje, zonder het kroost uit het oog te verliezen. Regent het, dan kunnen jullie uitwijken naar de speelschuur (ook als het droog is, hoor). 

Bezoek De Brandevoortse Hoeve

Kasteel Helmond

Kasteel Helmond is niet voor niets uitgeroepen tot kidsproof museum 2022. Kleine jonkvrouwen en ridders kunnen allerlei interactieve spellen spelen en zelfs geridderd worden. Tijdens de zoldertour ‘Kasteel in brand!’ dwalen jullie over de eeuwenoude zolder van het kasteel. Deze tour is geschikt voor waaghalzen vanaf 8 jaar.  

Bezoek Kasteel Helmond

We Jump

Jump, jump! Geen betere workout dan een potje springen op de trampoline. Niet alleen een leuke activiteit voor kinderen dus. Mocht je je er zelf niet aan willen wagen, dan heb je vanuit de kantine prima zicht op de capriolen die de kleine acrobaten uithalen. 

Bezoek We Jump
Springen in We-Jump Helmond

Bioscopen

In Helmond kun je naar de film in de Cacaofabriek en in Pathé. Beide bioscopen hebben een uitgebreid kinderprogramma. Pathé Kleuterbios in het leven geroepen. Het licht in de zaal blijft dan aan en het geluid staat wat zachter. Bij de Cacaofabriek is het elke schoolvakantie kinderfilmfestival en dat betekent film, chips en fris! 

Bezoek bioscopen in Helmond

Stadspark de Warande

In Stadspark de Warande is er voor iedereen van de familie wat te doen. Begin met een rondje midgetgolf, maak een wandeling door de bossen, neem een kijkje bij het caviakasteel, de neusberen en de lama’s en sluit af met een lekkere punt appeltaart in het restaurant. Voor skatertjes is er een kleine ‘ramp’ waarop ze hun trucs kunnen verfijnen. En als het lekker weer is, kunnen jullie picknicken aan het water. Heerlijke plek! 

Bezoek de Warande

KidsPlaza

Een toffe binnenspeeltuin waarin kinderen tot en met 12 jaar flink uit kunnen razen. Ze kunnen er klimmen, trampolinespringen, een ritje maken in de Safari Ride, en nog veel meer. De speeltuin is 7 dagen per week geopend en begeleiders hebben gratis toegang. En waar kunnen die zich dan vermaken? Juist! In het restaurant waar ze toevallig ook nog eens erg lekkere gerechten serveren.  

Bezoek KidsPlaza

Meer uitstapjes met het hele gezin