D'n Erpse Pad

(6,0 km)

‘Heemkundekring ’t Hof van Liessent’ is de initiatiefnemer van deze wandelroute, welke loopt over een Midden Brabantse dekzandrug (gevormd na de ijstijd; 10.000 jaar geleden). Het pad vormde, in de vroege Middeleeuwen, de verbinding tussen Son en Erp. Het MOB-complex, op de Paalberg bij Mariahout en de Zuid-Willemsvaart bij Beek en Donk, doorkruisen het oorspronkelijke pad. Ze vormen daarmee het begin en eindpunt van deze route.

In Mariahout staat een wandelroutebord met een 9-tal uitgezette wandelingen door de natuur. Het grote bord, met een totaaloverzicht van de routes, staat bij de O.L.Vr. van Lourdeskerk en Restaurant ‘De Pelgrim’ in Mariahout. Op de routes staan bankjes/picknicktafels om onderweg te kunnen rusten en genieten van de omgeving. Daardoor zijn de wandelingen door jong en oud te belopen.

Dit ga je zien

Startpunt: Mariastraat 25
5738AH Mariahout
Eindpunt: Mariastraat 25
5738AH Mariahout

Beschrijving

Startpunt: Mariastraat 25
5738AH Mariahout

In Mariahout staat een wandelroutebord met een 9-tal uitgezette wandelingen door de natuur. Het grote bord, met een totaaloverzicht van de routes, staat bij de O.L.Vr. van Lourdeskerk en Restaurant ‘De Pelgrim’ in Mariahout.

Eindpunt: Mariastraat 25
5738AH Mariahout