D'n Erpse Pad

(6,0 km)

  ‘Heemkundekring ’t Hof van Liessent’ is de initiatiefnemer van deze wandelroute, welke loopt over een Midden Brabantse dekzandrug (gevormd na de ijstijd; 10.000 jaar geleden). Het pad vormde, in de vroege Middeleeuwen, de verbinding tussen Son en Erp. Het MOB-complex, op de Paalberg bij Mariahout en de Zuid-Willemsvaart bij Beek en Donk, doorkruisen het oorspronkelijke pad. Ze vormen daarmee het begin en eindpunt van deze route.

  In Mariahout staat een wandelroutebord met een 9-tal uitgezette wandelingen door de natuur. Het grote bord, met een totaaloverzicht van de routes, staat bij de O.L.Vr. van Lourdeskerk en Restaurant ‘De Pelgrim’ in Mariahout. Op de routes staan bankjes/picknicktafels om onderweg te kunnen rusten en genieten van de omgeving. Daardoor zijn de wandelingen door jong en oud te belopen.

  Dit ga je zien

  Startpunt: Mariastraat 25
  5738AH Mariahout
  Eindpunt: Mariastraat 25
  5738AH Mariahout

  Beschrijving

  Startpunt: Mariastraat 25
  5738AH Mariahout

  In Mariahout staat een wandelroutebord met een 9-tal uitgezette wandelingen door de natuur. Het grote bord, met een totaaloverzicht van de routes, staat bij de O.L.Vr. van Lourdeskerk en Restaurant ‘De Pelgrim’ in Mariahout.

  Eindpunt: Mariastraat 25
  5738AH Mariahout