Mortels Ommetje

3 uur (25.0 km)

Brabantse fietsroute van 22,5 of 25 kilometer uitgezet en onderhouden door de stuurgroep De Mortel.

De route is goed te volgen via de bordjes.

De Oude Helmondseweg is een van de prachtige onverharde paden die door het dromerige landschap van De Mortel kronkelen in de fietsroute Mortels Ommetje.

De route start op de parkeerplaats naast de kerk. Om te vertrekken slaat je linksaf de Sint Antoniusstraat inen neem de tweede weg link…

Brabantse fietsroute van 22,5 of 25 kilometer uitgezet en onderhouden door de stuurgroep De Mortel.

De route is goed te volgen via de bordjes.

De Oude Helmondseweg is een van de prachtige onverharde paden die door het dromerige landschap van De Mortel kronkelen in de fietsroute Mortels Ommetje.

De route start op de parkeerplaats naast de kerk. Om te vertrekken slaat je linksaf de Sint Antoniusstraat inen neem de tweede weg links, dit is de Sprenkstraat. Je volgt deze weg die overgaat in een fietspad de Truttensteeg genaamd. Je komt op een kruising met de verharde weg De Heikampseweg. Steek deze over en blijf het fietspad volgen tot deze eindigt bij de verharde weg De Bleek. Sla hier rechtsaf De Bleek op en neem dan de eerste weg links, de Leeuwerikweg. Volg deze tot de T-splitsing met de Bakelseweg en sla hier rechtsaf de Bakelseweg op. Ga dan de tweede weg links de Rector De Vethstraat in. Neem vanuit hier de eerste weg rechts de Vossenheuvel. Volg deze tot de T-splitsing met de Renseweg en sla dan rechtsaf de Renseweg op. Ga vrijwel meteen linksaf de Koolhof op. Negeer hier de hofjes aan weerszijden van de weg met de naam Koolhof en blijf de weg volgen tot deze eindigt in een T-splitsing met de St. Antoniusstraat. Ga hier links richting Gemert. Neem de eerste weg rechts de Paashoefsedijk op die overgaat in een onverhard pad. Volg de weg met de bocht mee naar rechts tot hij eindigt in een T-splitsing met de Leemskuilenweg. Sla hier linksaf. Neem op de Leemskuilenweg de eerste weg links de Breemhorstsedijk op. Sla dan het eerste pad links in, het Breewater. Je komt op een T-splitsing met het pad Den Hoek en sla rechtsaf. Je fietst tot de T-splitsing, de dwarsbalk van de T heet ook Den Hoek en sla linksaf. Je komt op de T-splitsing met de weg Rooye Hoefsedijk en sla rechtsaf. Sla de eerste verharde weg (je komt eerst nog een onverhard pad tegen) rechts in, je bent nu op de Reijseweg. Volg deze weg tot het eind in een T-splitsing met de Breemhorstsedijk, ga hier rechtsaf. De weg neemt een bocht naar links, een onverhard fietspad gaat rechtdoor, ga rechtdoor. Ga de eerste weg links de Hanekamseweg op. Volg deze weg, je komt een kruising tegen met de Doctor de Quayweg steek deze rechtdoor over de Reebos op. Aan het eind van de Reebos komt je op een T-splitsing met de Heikampseweg, sla hier linksaf, de weg gaat over in de Patrijsweg. Volg deze weg tot de kruising met de Ontginningsweg. Op dit punt aangekomen kunt je ervoor kiezen om de verkorte route te nemen. Je slaat dan 2,5 kilometer aan zandpaden over, deze zijn niet altijd in goede conditie. Kiest je hiervoor ga dan naar het kopje kortsluiting onderaan de tekst.

Wilt je de route onverkort vervolgen sla dan rechtsaf de Ontginningsweg op en meteen links de Zwartewaterweg op. Je komt aan het einde van de weg een T-splitsing met de Fazantweg tegen, ga hier rechts. Aan het einde van de weg op een vijfsprong van paden, neem de meest rechtse, Langs de Palen. Bij de vijfsprong zie u ook een van de grenspalen die vroeger de gemeentes Gemert en Bakel van elkaar scheidden. Neem de eerste weg rechts, de Venrayseweg op. Ga de eerste verharde weg links de Nachtegaallaan op. (voor de Nachtegaallaan passeer je aan uw linkerkant twee oprittenm, waarvan er een overgaat in een onverhard pad). Ga de eerste weg links de Hertebosscheweg op. Neem dan de eerste weg rechts, een fietspad aan de rand van het bos. Het fietspad eindigt op een T-splitsing, sla hier rechtsaf De Bleek op en sla dan de eerste weg links de Koekoekweg op. Na een bocht naar links slaat je de eerste rechtsaf en ga het bospad Hoogen Aarleseweg op. Je fietst in het natuurgebied Stippelberg. Je komt uit op de doorgaande weg Bakelseweg, steek deze over en ga links het fietspad behorend bij de Bakelseweg op. Neem dan de eerste weg rechts de Hemelsbleekweg op, volg deze via een scherpe bocht naar rechts als het overgaat in een grindpad. Het pad eindigt in een T-splitsing met de weg Milschot, ga hier links. Sla bij de eerste weg rechts de Oude Helmondseweg in die overgaat in een onverhard pad en dan uiteindelijk weer overgaat in de verharde weg de Kromstraat. Deze eindigt in een T-splitsing met de weg Boekent/Zandstraat. Je staat nu bij het gehucht Boekent. Sla hier rechtsaf. De weg gaat over in de St. Antoniusstraat, volg deze weg tot bij de kerk en u bent weer bij het beginpunt van je route.

Kortsluiting

Wilt je je weg verkorten sla dan rechtsaf de Ontginningsweg in en sla meteen weer rechts om op de Ontginningsweg te blijven. Volg de weg met de bocht mee naar rechts, negeer de rechtdoorgaande Venraysedijk en je komt bij een kruising met de Venraysedijk, die je weer negeert, rechtdoor oversteekt en uitkomt op de Nachtegaallaan. Ga de eerste weg links de Hertebosscheweg op. Neem dan de weg eerste rechts, een fietspad aan de rand van het bos. Het fietspad eindigt op een T-splitsing, sla rechtsaf De Bleek op. Sla dan de eerste weg links de Koekoekweg op. Na een bocht naar links slaat u de eerste weg rechtsaf, het bospad Hoogen Aarleseweg op. Je fietst in het natuurgebied Stippelberg. Je komt uit op de doorgaande weg Bakelseweg, steek deze over en ga links het fietspad behorend bij de Bakelseweg op. Neem dan de eerste weg rechts de Hemelsbleekweg op, volg deze via een scherpe bocht naar rechts als het overgaat in een grindpad. Het pad eindigt in een T-splitsing met de weg Milschot, ga hier links. Sla bij de eerste weg rechts de Oude Helmondseweg in die overgaat in een onverhard pad en dan uiteindelijk weer overgaat in de verharde weg de Kromstraat. Deze eindigt in een T-splitsing met de weg Boekent/Zandstraat. Je staat nu bij het gehucht Boekent. Sla hier rechtsaf. De weg gaat over in de Sint Antoniusstraat, volg deze weg tot bij de kerk en je bent weer bij het beginpunt van uw route.

Dit ga je zien

Startpunt:

startplaats
Sint Anthoniusstraat 32
5425 VE De Mortel
Navigeer naar startpunt
19
54
18
66
1

Kerk Sint Antonius Abt | De Mortel

Sint Antonius Abtkerk
Sint Antoniusstraat 32
5425 VE De Mortel
Kerk Sint Antonius Abt | De Mortel
2

Op Den Hoek | De Mortel

Op Den Hoek
Den Hoek 31
5425 XK De Mortel
Op Den Hoek | De Mortel
3

Campingpark Het Zwarte Water | De Mortel

Breemhorstsetedijk 65a
5425 RD De Mortel
Campingpark Het Zwarte Water | De Mortel
4

Grenspaal Paal achter 't Zand | De Mortel

Grenspaal Paal achter 't Zand
T-kruising Fazantweg - Langs de Palen
5425 RM De Mortel
Grenspaal Paal achter 't Zand | De Mortel Grenspaal die in het verleden de grens aangaf tussen Bakel en Gemert
5

Peelrandbreuk bij Hogen Aarle | De Mortel

Hoogteverschil bij Hogen Aarle, De Mortel
Lage Aarleseweg
5425 PD De Mortel
Peelrandbreuk bij Hogen Aarle | De Mortel
6

Boerderij De Armenhoeve | Gemert

De Armenhoeve
Kromstraat 37
5421 XZ Gemert
Boerderij De Armenhoeve | Gemert
7

Hagelkruis Boekent | Gemert

Hagelkruis
Broekstraat
5421 WH Gemert
Hagelkruis Boekent | Gemert
8

Boerderij De Blauwe Kei | Gemert

Kromstraat 1- 3
5421 XZ Gemert
Boerderij De Blauwe Kei | Gemert
9

Paardrijden bij De Stap | De Mortel

Paardrijden
De Stap 12
5425 VC De Mortel
Paardrijden bij De Stap | De Mortel
10

Partyverhuur Goossens | De Mortel

Partyverhuur Goossens
Bakelseweg 9
5425 WB De Mortel
Partyverhuur Goossens | De Mortel
11

B&B Heerlijck Gastvrij | De Mortel

De Bleek 16
5425 RX De Mortel
B&B Heerlijck Gastvrij | De Mortel
12

MFA De Sprank | De Mortel

Oude-Molenweg 10
5425 VR De Mortel
MFA De Sprank | De Mortel

Eindpunt:

eindpunt
Sint Antoniustraat 32
5425VE De Mortel
Navigeer naar eindpunt
  • 19
  • 54
  • 18
  • 66