Zin om af te koelen op warme zomerdagen? In de waterrijke Peel vind je de leukste en verfrissendste plekjes om een duik te nemen! Van subtropische zwemparadijzen tot een heerlijk buitenbad met ligweide. Een dagje zwemplezier is gegarandeerd een succes met de hele familie! Veilig zwemmen in de natuur? Check dan zwemwater.nl! Ontdek de beste plekjes om te zwemmen in de Peel.

Zwemmen in de natuur

Schiet de temperatuur omhoog, dan is het goed toeven bij de recreatieplassen. Strandbad Nederheide is gelegen in de bossen van natuurgebied Stippelberg. Plons in de grote zwemvijver en relax op het zandstrand of de ligweide. Bij het restaurant kan je terecht voor een uitstekende maaltijd. In Helmond geniet je van de zomer bij Recreatieplas Berkendonk. Dit gratis toegankelijke recreatiegebied heeft ook een aparte gedeelte voor de watersport zoals surfen en zeilen. 

Het ultieme gevoel van een echte strandvakantie: lekker luieren in het heerlijke zand krijg je bij Strandbad Prinsenmeer in Ommel. Voor een frisse duik als ook actieve ontspanning is het goed toeven bij de Rooyse Plas in Handel. 

Zwembaden

Glijden van de glijbaan, baantjes trekken of waterpret met het hele gezin? Bij zwembad de Drie Essen in Beek en Donk zijn er volop sportieve activiteiten, van banenzwemmen tot zwemfeesten. Het grote openlucht zwembad de Diepsteeckel in Someren heeft een recreatiebad, een 25-meter wedstrijdbad en een grote glijbaan en diverse speeltoestellen. Op de uitgestrekte zonneweide naast het zwembad kun je heerlijk vertoeven! Baantjes trekken of op zondag met het hele gezin familiezwemmen, het kan bij zwembad De Wissen in Helmond. Van kinderfeestje tot leren snorkelen of gezellig recreatief zwemmen. In asten kan je hiervoor terecht bij zwembad de Schop.

Het is altijd heerlijk in het subtropisch zwemparadijs Prinsenmeer, wat voor weer het buiten ook is! Het zwemparadijs in Ommel biedt alle mogelijkheden voor een heerlijke dag vol waterplezier.

Spetterpret voor waterratten

In de Peel vind je de leukste en verfrissende uitstapjes in de natuur! In het Toon Kortoomspark in Deurne vind je wel een hele bijzondere wandeling! Hier mag je je schoenen uittrekken en op je blote voeten rondwandelen. Onderweg zijn er verschillende belevenissen te vinden zoals uitkijktorens, evenwichtsbalken, een touwbrug en steltlopen. Achter op het terrein van natuur- en milieucentrum De Ossenbeemd is een blote voetenpad te vinden. Voel met je blote voeten hoe het is om over steen, mos en hout te wandelen. In het Burgemeester Geukerspark in Helmond kunnen kinderen zich aan de oever uitleven met allerlei leuke watertoestellen.

Hier vind je de zwemplekken in de Peel