Hoewel wind, regen en kou onze plannen in het water kunnen laten lopen, hoef je in het Land van de Peel zeker niet thuis te blijven! Zet regenachtige dagen om naar onvergetelijke avonturen. Van culturele uitstapjes tot een avond in het (film)theater, trek je regenlaarzen aan en laat je inspireren door deze tips voor op de regenachtige dagen. 

Een avond in het theater

Een regenachtige avond wordt al snel een romantisch en boeiende theaterbeleving. Voor een gezellig avondje uit kan je terecht bij een van de vele theaters en podia in het Land van de Peel. Het hele jaar door vind je hier voorstellingen en vermaak voor jong en oud. Laat je inspireren door het aanbod en geniet van een compleet avondje uit met familie, vrienden en geliefden! 

Bekijk de theaters

Op het witte doek

Verplaats je naar de magisch wereld van de film. Het witte doek garandeert je een fijn avondje uit. Laat je meevoeren naar de wereld van je favoriete film en geniet met het hele gezin. In de bioscopen en filmhuizen in het Land van de Peel geniet je van een compleet avondje uit.

Bekijk het filmaanbod

Musea die je niet mag missen

De musea in het Land van de Peel vertellen je het verhaal van toen en nu. Ontdek de geschiedenis van het EDAH-Museum of bezoek een kunstmuseum zoals Museum De Wieger en Kunsthal Helmond. Op pad met het hele gezin? Bezoek de kidsproof musea in de Peel, het mysterieze Kasteel Helmond, leer alles over de Peel en dompel je onder in de wereld van klokken in Museum Klok & Peel, het Boerenbondsmuseum waar je terugstapt in de tijd maar ook HomeComputerMuseum waar kinderen retro computergames kunnen spelen.

Bekijk het museumaanbod

Overdekt spelen voor jong

Weg met die spelcomputers en telefoons en tijd om lekker uit te razen! Ook indoor is er genoeg te beleven. Ga je tijdens de regenachtige dagen op pad met kinderen, dan zit je met een indoor speeltuin altijd goed. Daar kunnen de kinderen hun energie kwijt terwijl jij ontspannen geniet vanaf de zijlijn. Voor een middag vol plezier kun je terecht bij bijvoorbeeld Kidsplaza of trampolinepark We-Jump in Helmond. 

Meer kinderactiviteiten
Spelen op indoor trampolines bij We Jump in Helmond

én oud

Maar, ook indoor spelen met het hele gezin of met vrienden is een optie! Wat dacht je bijvoorbeeld van Barkeet Helmond? Hier vind je een breed assortiment aan gezelschapsspellen, zing je je favoriete nummers tijdens de karaoke of speel je tegen je vrienden op een van de flipperkasten of speeltafels. Bij Teds Arcade in Helmond kan je terecht voor een middag of avond met de tofste arcadespellen! Vermaak je urenlang op allerlei speelkasten en –tafels.

Indoor spelletjes spelen bij Teds Arcade

Een frisse neus halen

Ondanks de regen genoeg van het binnen zitten? Zoek de frisse lucht op en beleef de natuur op een andere manier. Trek je regenlaarzen aan en ga op ontdekkingstocht in de mysterieuze bossen en over de natte paden. De regenachtige natuur is een kalme plek van rust. Onze wandel-en fietsroutes door het Land van de Peel nemen je mee door de prachtige natuur. 

Bekijk alle routes
Wandelaars bij het Buntven in Deurne

Ontdek meer in het Land van de Peel - Laat je inspireren met blogs