Meivakantie tips

Ga je tijdens de meivakantie op pad in het Land van de Peel? Er is genoeg te beleven. Bezoek de Historische optocht in Gemert of speel oud hollandse spelletjes in Kasteel Helmond! Voor iedereen is er wel een leuke activiteit in het Land van de Peel.

Historische optocht Gemert

Hét evenement in april! De historische optocht in Gemert vindt plaats op 21 april. De optocht bestaat uit ruim 80 deelnemers en geeft een overzicht van het leven in een Brabants dorp in de periode 1900 tot 1940. Kijk je ogen uit bij tal van prachtige koetsen en paardenspannen, oude auto’s en personages die gebruiken uit het verleden uitbeelden. De optocht start rond 14.00 uur nabij het kasteel in het centrum van Gemert en gaat naar het Boerenbondsmuseum. Op deze dag opent het Boerenbondsmuseum voor een keer gratis haar deuren.

Lees verder over de optocht
Optocht Boerenbondsmuseum in Gemert

Lentekasteel Helmond

Op het binnenplein van het kasteel staan leuke spellen, ze lijken een beetje op de spellen die werden gespeeld in de middeleeuwen. Leef je maar lekker uit! Speuren doe je natuurlijk in de spannende kelders van het veertiende-eeuwse kasteel. Je kan verschillende levels uitproberen, en als jij alle vragen goed hebt, dan slaat kasteelheer Jan van Berlaer jou tot ridder van het kasteel.

Lentekasteel Helmond is te beleven van 20 april t/m 12 mei. Een superleuk programma voor families, gezinnen, kinderen en hun vrienden of vriendinnetjes.

Beleef het lentekasteel
Spelletjes spelen op de binnenplaats van Kasteel Helmond

Wandelen in goed gezelschap.

Met de alpaca’s van In de Hei in Mariahout of Alpakuba in Bakel is het heerlijk wandelen. Leer onderweg je alpaca kennen; hij of zij bepaalt het tempo! De varkens van Porcus Campus in Aarle-Rixtel worden graag uitgelaten. Neem je ze mee voor een ommetje door het varkensbos?

Alpacafarm in de Hei in Mariahout

Schoenen uit, zintuigen aan!

Dat blotevoetenpaden echt voor alle leeftijden zijn, beleef je zelf in Deurne. Bij het Toon Kortooms Park spring je niet over maar ín modderpoelen en loop je over boomstronken en wiebelbruggen. Bij De Ossenbeemd ervaar je op blote voeten de prikkels van verschillende soorten natuurlijke ondergrond. Dichter bij de natuur kun je niet komen!

Blote voetenpaden in het Land van de Peel

Ben je dol op pannenkoeken?

Voor een onvergetelijk dagje uit met het gezin in Someren ga je op ontdekkingstocht over de Strabrechtse Heide. Het uitstapje is compleet met een heerlijke pannenkoek bij Pannenkoekenhuis Herberghe de Coeckepanne in Lierop. Voor de echte avonturiers wacht er nog een mooie verkenningstocht op de Strabrechtse Heide, waar het heerlijk wandelen is.  

Herberghe de Coeckepanne

Zelf een klok luiden?

In Museum Klok & Peel leer je niet alleen over de wereld van klokken, maar maak je ook een spannende reis door de rijke natuurhistorie van de Peelregio. Tijdens de meivakantie zijn er diverse leuke activeiten in en rondom het museum voor het hele gezin. Tip: Waag je met het speciale boekje aan de doe-tocht, voor een avontuurlijke tocht door het museum.

Meer informatie over het museum
Kinderen bij Museum Klok & Peel

Meer inspiratie - voor tijdens de meivakantie