Someren is een echte fietsgemeente! Heerlijk fietsen rondom de Strabrechtse Heide, door de mooie kernen en het natuurlijke buitengebied! Stel je eigen route samen via het uitgebreide fietsroutenetwerk of volg een van de thema-fietsroutes in Someren! 

 

MEIMAAND-STRABRECHTSE HEIDE-FIETSMAAND !

De Strabrechtse Heide is niet zomaar een heidegebied. Het is een heidegebied vol oude en nieuwe geheimen die zich aan je laten zien, zodra je de wandel- of fietspaden op gaat… Geheimen die je leiden door een prachtig gebied, opgebouwd vanuit ambacht.

De schapen, de heide en de ambachtslieden

Het kan zomaar gebeuren dat je, al wandelend over de heide, ergens een herder met honden en een kudde Kempische Heideschapen treft. Magisch om te zien. Zeker als je weet dat de heide zonder die schapen niets eens zou bestaan. Je leest het goed. De heide dankt haar bestaan aan die schapen. Zij eten alles weg wat de groei van de heide in de weg kan staan. Pijpenstrootjes, grassen, hele jonge boompjes; de schapen genieten ervan en de heide kan vrij groeien en gedurende de seizoenen haar pracht laten zien.

Fietsroutes in Someren