Lente in het Land van de Peel

Op zoek naar leuke activiteiten in het voorjaar of tips voor de meivakantie? Het bruist weer volop in de Peel! De evenementenkalender is weer gevuld en het wandel- en fietsseizoen is van start. Volg een mooie route door de regio, bezoek parken en tuinen en doe mee aan activiteiten. Laat je inspireren en haal het meeste uit de lente in het Land van de Peel. 

 

 • Wandelroutes

  Wandelroutes Wandelaars in het Land van de Peel
 • Fietsroutes

  Fietsroutes
 • Asperges

  Ja hoor ze zijn er weer, heerlijke asperges uit het Land van de Peel. Geniet er snel van, want het aspergeseizoen duurt niet lang! Wil je jezelf echt verwennen, ontdek dan een van de vele streekrestaurants of bezoek een van de landwinkels voor verse producten uit het Land van de Peel.

  Asperges

Ontdek de dieren in het land van de Peel

Het begin van de lente is het perfecte moment om op ontdekkingstocht te gaan met het hele gezin. Bij de kinderboerderijen in het Land van de Peel ontdek je allerlei diersoorten. 

Dierenpark de Warande - Dierenpark de Warande is onderdeel van het stadspark. In de weide vind je de Watoessi runderen die met hun grote hoorns een opvallende verschijning zijn.

Dierenpark ’t Regter Eind - Combineer een bezoek aan Dierenpark 't Regter Eind met een fietstocht of wandeling door het aangrenzende natuurgebied 'De Groene Long'. 

Kinderboerderij en Speeltuin de Veldhoeve - Bij de Veldhoeve ontdek je niet alleen konijnen en geiten, maar ook wallaby's, eekhoorns en chinchilla's! 

Schaapjes kijken - Neem een kijkje bij de schapen van de Schaapskooi in de Mariapeel. Je vindt ze langs de groene wandelroute (3km) vanaf de Koolweg 36a in Helenaveen. 

Speelpark het Hertenkamp - Deze gratis speeltuin in Aarle-Rixtel heeft verschillende speeltoestellen voor alle leeftijden.

Ossenbeemd - Knuffel je favoriete dieren bij de kinderboerderij van de Ossenbeemd in Deurne. Kinderen maken daarnaast in de natuurspeeltuin spelenderwijs kennis met natuur en duurzaamheid.

 

Ontdek alle kinderboerderijen

Topevenementen in de lente - Mis ze niet!

Lente tip!

Bezoek het Vlierpark in Deurne waar een dubbele rij van sierappelbomen in bloei de Peelrandbreuk visualiseert. Langs de Peelrandbreuk staan over een lengte van een kilometer op een onderlinge afstand van ongeveer acht meter telkens twee sierappelbomen van verschillend soorten samen in één gat geplant.

Bezoek het Vlierpark
Bloeiende appelbomen in het Vlierpark Deurne visualiseren de Peelrandbreuk.

Meer tips en inspiratie - Eropuit in de lente