Jaaroverzicht 2022 - Land van de Peel

Wij kijken terug op een mooi jaar in het Land van de Peel! Een jaar waarin we het Land van de Peel magazine en het Peelpaspoort hebben gelanceerd, mooie online en offline campagnes uitgezet en intensief hebben samengewerkt met de lokale VVV's en toeristenbureau's om het Land van de Peel verder op de kaart te zetten. 

 

Jolijn Brouwers, Senior Regiomarketeer

Met trots kijken we terug op een succesvol jaar van Land van de Peel. Het was een jaar waarin we verder hebben gebouwd aan de organisatie (welkom Mirja en Jennifer!), het merk en de samenwerkingspartners. We hebben een meetbare groei doorgemaakt qua bereik via social media, de website en het productportfolio. Mooie uitschieters zijn het Land van de Peel Magazine, het Peelpaspoort en de prachtige moodfilms (NL/ EN). Mooie inspiratievolle producten die we niet alleen, maar vooral ook samen met de zeven lokale toerismebureaus en de ondernemers in de Peel hebben ontwikkeld en verspreid. 

We kijken dan ook met veel plezier terug op de vele organisaties die samen met ons willen bouwen aan de Peelregio als geliefde, waardevolle en leefbare regio. Het past binnen ons motto; alleen ben je sneller, maar samen komen we verder. In 2022 zijn dan ook mooie samenwerkingsverbanden opgezet die in 2023 verder uitgewerkt en gelanceerd worden. Denk daarbij aan de Regio Pilot met VisitBrabant en het label 'Product uit het Land van de Peel'. Dit smaakt naar meer! Laat je inspireren door onderstaande producten en resultaten en bouw samen met ons aan een aantrekkelijke Peelregio waar vele bewoners en bezoekers graag willen verblijven. 

Hoogtepunten - Met trots kijken we terug op deze activiteiten en ontwikkelingen in 2022

 • Pilot met VisitBrabant

  Samen gaan we voor een sterk toeristisch aanbod in het Land van de Peel! Tijdens deze pilot gaan we in samenwerking met VisitBrabant Partners aan de slag met:

  • Zichtbaarheid voor de regio en toeristische ondernemers.
  • Ondersteuning om internationaal gastvrij en toegankelijk te worden.
 • Kick-off Product uit het Land van de Peel

  De eerste boeren en producenten hebben hun handtekening gezet. Zij gaan met ons het avontuur aan om het label Product uit het Land van de Peel verder te ontwikkelen en promoten! 

Online resultaten

We mogen al terug kijken op een succesvol online jaar voor het Land van de Peel. Zowel op de website als op Social Media hebben we een enorme groei gemaakt. 

Cijfers website
335.000 unieke gebruikers + 89%
+ 1 miljoen paginaweergaven + 44%

Resultaten Social Media (Gemiddeld bereik per maand)
Facebook 28.000 personen + 287%
Instagram 16.000 personen + 1900 %

Betaalde campagnes op Instagram & Facebook
Bereik 335.000 personen
Weergaven + 1,3 miljoen

Nieuwe producten

In 2022 ontwikkelden we prachtige moodfilms die de sfeer van het Land van de Peel weergeven, een "echt" paspoort waar kinderen mee op reis gaan door het Land van de Peel en het eerste Land van de Peel magazine. Ontdek welke producten wij nog meer hebben ontwikkeld in 2022.

Land van de Peel in de media

 • Where She Goes

  10x leuke dingen doen in het Land van de Peel.

  Where She Goes
 • Instagrambloggers

  Een dag is altijd tekort in het Land van de Peel.

  Instagrambloggers
 • Eindhovens Dagblad

 • Waanzinnige wereld

  Dit wil je doen in Helmond en omgeving.

  Waanzinnige wereld
 • On a Journey

  Deze 6 dingen mag je niet missen in het Land van de Peel.

  On a Journey
 • The Hike

  Het Land van de Peel, zo uitgestrekt en toch zo dichtbij.

  The Hike
 • Nouveau

  5 prachtige wandelingen in de Peel.

  Nouveau
 • 100 mooiste e-bike routes

  Vermelding van de fietsroute de Pelen in het boek de 100 mooiste e-bike routes in Nederland.

  100 mooiste e-bike routes

Samenwerkingen

In 2023 bundelen we de krachten met de lokale toerismebureaus, gemeenten, partners en ondernemers om een boost te geven aan het toerisme in het Land van de Peel. 

Het Land van de Peel op de kaart krijgen, dat doen we niet alleen! Dit doen we samen met de toerismebureaus in de Peel, VVV Deurne, VVV Asten, VVV Gemert-Bakel,Toeristisch Laarbeek, TIP Someren en Helmond Marketing. Gezamenlijk beheren we het Open Database Platform (ODP) en de website het Land van de Peel. Door een maandelijks terugkerend activiteitenoverleg stemmen we de werkzaamheden af en zoeken we de verbinding. 

In samenwerking met de zes Peelgemeenten, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren werken we aan een aantrekkelijk Land van de Peel op het gebied van vrije tijd, recreatie en toerisme.

Regioradar Eindhoven werkt samen met 21 gemeenten in het gezamenlijk delen van het ODP en dit via een redactie te delen op de website Regioradareindhoven.nl. Zo zijn evenementen uit het Land van de Peel ook te zien op deze website en bereiken we een grote doelgroep in de regio Eindhoven. Daarnaast werken we samen in een redactieraad en kerngroep, waarin we informatie delen en de samenwerking opzoeken.

In 2022 starten we een intensievere samenwerking met VisitBrabant. Dit gebeurde door deelname aan de Strekensessie met andere Brabantse Streken, samenwerking in persreizen en voorbereidingen voor de Pilot Internationalisering die we in 2023 starten.

Samen met Go-Kids Eindhoven hebben we verschillende voorbeeldarrangementen samengesteld om gezinnen uit de regio Eindhoven te inspireren op pad te gaan in het Land van de Peel.

Ook zoeken we vaker de connectie met de bewoners in de Peel. Zo organiseerden we begin 2022 nog een instagram Take-over met bewoners uit alle gemeenten en organiseerden we een herfstfotowedstrijd waarop we maar liefst 160 foto's ontvingen van bewonwers uit de regio.

Organisatie

Een jaar vol veranderingen! Begin 2022 trokken we in ons nieuwe kantoor bij BCT Helmond. Na een vliegende start vanaf de oprichting moesten we in april afscheid nemen van Naline die met haar camper Europa ging ontdekken. In dezelfde maand starte de nieuwe regiomarketeer Mirja. Voormalig stagiair Jennifer is na haar afstuderen voor een aantal uur aangetrokken als Social Media Assistent. 

In 2023 gaan we vol enthousiasme door de promotie van het Land van de Peel! 

Stuur ons een e-mail

Meer lezen?