Magische herinneringen maak je samen. Kom met het hele gezin ravotten in de natuur, ren op je blote voeten door de modder, ga op zoek naar kabouters en leef je heerlijk uit in natuurspeeltuinen midden in het bos. Dichter bij de natuur kun je niet komen!

Voel de modder tussen je tenen

Trek je schoenen lekker uit, voel de modder tussen je tenen, trotseer uitdagende wiebelbruggen, klauter over boomstronken en zwaai aan bungeldraad op het blote voetenpad bij het Toon Kortooms Park in Deurne. Dit spannende blote voetenpad is voor alle leeftijden!

Op zoek naar de kabouters

Ga jij op zoek naar het kaboutervolk? Je vindt ze namelijk overal in de Peel! Ga op avontuur in Nationaal Park De Groote Peel en volg de kabouterpaaltjes vanaf Buitencentrum de Pelen. Tegen een kleine vergoeding krijgen kleine wandelaars een knapzakje mee met wat lekkers en leuke opdrachten.

Tijdens de speurtochten voor alle leeftijden kom je onderweg ook allerlei kabouters tegen in het Walsbergse bos in Deurne.

En ook in Kabouterbos Bakel zitten ze overal verstopt. Ze voelen zich echt thuis in de Peel. Neem een kijkje in het kabouterklushuis en hoor ze langs de route naar je fluiten.

Op zoek naar kabouters in de Peel

Wandelen met dierenvriendjes

Ga je liever wandelen met dierenvriendjes in de natuur? Leer onderweg je alpaca kennen tijdens een wandeling met de alpaca’s van In de Hei in Mariahout of Alpakuba in Bakel.

Of neem de varkens van PorcusCampus in Aarle-Rixtel mee voor een ommetje door het varkensbos! In het knorrenbos help jij met een leuke speurtocht Knorretje zijn vriendjes terug te vinden.

Neem een rugzak vol lekkers mee en wandel de Biggetjesroute bij Herberg de Brabantse Kluis. Onderweg ga je op zoek naar de verstopte biggen langs de route.

Of pak de teugels in handen en maak een ponyritje bij Manage Heijligers in Asten.

Ravotten in natuurspeeltuinen

Trek je makkelijke speelpakje aan en leef je heerlijk uit in natuurspeeltuin het Zanbos in Deurne. De natuurlijke speeltoestellen midden in het bos zijn uitdagend, leerzaam en vooral heel leuk. En voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er de ontdekkingstocht Expiditie Zandbos met een routekaart en leuke opdrachten.

Ontdek meer speeltuinen
Spelen in de Peel

Ga op reis met het Peelpaspoort

Ga op avontuur in het Land van de Peel en ontdek eeuwenoude kastelen en indrukwekkende fossielen, beleef hoe het was om honderd jaar geleden boer te zijn en geniet van heerlijke pannenkoeken. Met het gratis Peelpaspoort reis je naar de leukste locaties in de Peel. Haal je paspoort op bij een van de deelnemende locaties of bij een van de toeristenbureaus in het Land van de Peel en ga op reis!

Meer informatie
Op pad met het Peelpaspoort in het Land van de Peel