Heerlijk genieten van de natuur

Nationaal Park De Groote Peel, deels gelegen op Astens grondgebied is één van de highlights in Asten, maar Asten heeft nog veel meer te bieden op het gebied van natuur. En zeg nou zelf; wat is er heerlijker dan (ver)dwalen door de natuur en te genieten van prachtige vergezichten en de stilte?

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel – Asten – Nederweert (deels op Astens grondgebied). Staande in het centrum van de Groote Peel vallen de kerktorens van deze dorpen op.

Lees meer

Belfort Vossenberg (uitkijktoren)

Wie naast het 22 meter hoge Belfort staat, bevindt zich op historisch terrein. Ruim 75 jaar geleden vochten op deze drassige grond soldaten voor de vrijheid van heel Nederland. 

Lees meer

Nog meer natuur om in te (ver)dwalen

In Asten tref je de meest prachtige natuur aan; wat dacht je van de Oostappense bossen, de Dennendijkse bossen, de Witte Bergen met haar mooie visvijver en de Astense Aa die prachtig meandert door het landschap. 

Bezoekerscentra

Bij Buitencentrum De Pelen, Toerismepoort Museum Klok & Peel en natuurlijk bij VVV Asten tref je alle informatie en inspiratie aan voor de prachtigste routes door de natuur.

Viswater

Visvijver De Witte Bergen in Asten-Heusden biedt een oase van rust waar je heerlijk kunt vissen. Deze visvijver is 12 ha groot is en je treft hier brasem, baars, karper, snoek, voorn en zeelt. 

Een dagvergunning om te vissen is verkrijgbaar bij VVV Asten. 

Houd je meer van een rustige wandeling in het groen rondom de vijver? Ook dat kan. Mocht je tijdens een tocht worden overvallen door een regenbui? Geen nood, want er zijn schuilhutten. Vissteigers en een toilet, maken het gerief van de vijver compleet.

Lees meer

Tuinen en Parken

Lekker struinen in de Astense parken en tuinen! Ontdek bijzondere bomen, bloemen en planten tijdens een bezoek aan een mooi park, of de pachtige botanische tuin in Asten-Heusden.

Routes om de natuur te ontdekken

De ideale manier om de natuur te ontdekken is aan de hand van een mooie fiets- of wandelroute. 

Asten beschikt over de meest afwisselende fiets- en wandelroutes, of je nu wilt genieten van bossen, heide, akkers, prachtige vergezichten of juist van de stilte? In Asten kan het allemaal. 

Lees meer