In het Land van de Peel is iedereen welkom! Voor iedereen die een rolstoel gebruikt of andere behoeften rondom toegankelijkheid helpen we je graag op weg! Onze gastvrije ondernemers verwelkomen je graag zodat jij zonder zorgen kan genieten! Wij hebben een aantal toegankelijke tips voor je op een rij gezet!

Leuke toegankelijke uitjes

Museum Helmond

Museum Helmond, twee locaties, één museum! Het bijna 700 jaar oude kasteelverhaal ontdek je in Kasteel Helmond, de grootste vierkante waterburcht van Nederland. In Kunsthal Helmond beleef je tentoonstellingen voer kunst en fotografie. Een ideaal dagje uit voor cultuurliefhebbers, families en gezinnen!  

Museum Helmond wil een toegankelijk museum zijn voor iedereen. Denk hier bijvoorbeeld aan liften, leenrolstoelen, audiotours met gebarentaal, speciale rondleidingen, opvouwbare museumstoeltjes, faciliteiten voor blinden en slechtzienden en ook aan de digitale toegankelijkheid is gedacht! 

Meer informatie over toegankelijkheid bij Museum Helmond
Bezoekers in een rolstoel in de kelder bij Kasteel Helmond

Rolstoelvriendelijke routes - Ga op pad in het Land van de Peel

Met je scootmobiel op pad in Deurne?

Verken Deurne en de Peel op je eigen tempo en maak een mooie rit met je scootmobiel Deze scootmobielroutes zijn goed begaanbaar en onderweg zijn er tal van leuke plekjes om even te rusten en te genieten van de mooie omgeving.

Bekijk de scootmobielroutes rondom Deurne