Jaaroverzicht 2023 - Land van de Peel

We kijken terug op een zinderend jaar in het Land van de Peel. Een jaar waarin we samen met de koplopers in de Peel en VisitBrabant gewerkt hebben meertaligheid en reviewmanagent. Waarin het label ‘Product uit het Land van de Peel’ is gelanceerd en we wederom hoge online resultaten hebben geboekt. Maar vooral ook een jaar dat in het teken stond van ‘ambassadeurschap’. Want alleen ben je sneller, maar samen kom je verder. Samen met de toerismebureaus, ondernemers, partners maar ook inwoners positioneren we de Peel als geliefde, waardevolle en (be)leefbare bestemming. Waar we iedereen van willen laten genieten. 

 

Jolijn Brouwers, Senior Regiomarketeer

Dit jaar hebben we echt ervaren wat de kracht van samenwerking is. Als kleine organisatie werken we graag samen met de provinciale, regionale en lokale partners om het recreatieve aanbod in de Brabantse Peel in de etalage te zetten. Het geeft energie om alle kennis, creativiteit en bereik samen te laten komen, zodat we de gast optimaal kunnen (bege)leiden naar de ondernemer.

De vruchten van de samenwerking zijn nu al zichtbaar. Dankzij de Regio Pilot zijn 22 koplopers in de Peel er, ook mede dankzij VisitBrabant, klaar voor om de internationale gast te ontvangen. Het label ‘Product uit het Land van de Peel’ ondersteunt de 27 deelnemende producenten om hun streekproducten te promoten en dichterbij de consumenten en restaurants te brengen. Daarbij ondersteunen ze ook elkaar. Dankzij de fotowedstrijden stimuleren we de inwoners om hun mooiste plekje met ons te delen, maar bovenal hopen we dat de inwoners dankzij onze communicatie en producten nog meer trots zijn op deze prachtige regio. Zodat zij als ware ambassadeurs de Peel promoten via hun kanalen. Maar het meest trots zijn en blijven we op de samenwerking met de lokale toerismebureaus en gemeenten.

Laat je inspireren door onderstaande producten en resultaten en bouw samen met ons aan een aantrekkelijke Peelregio waar vele bewoners en bezoekers graag willen verblijven. 

Gele gever voor Kasteel Helmond

Regio Pilot Internationalisering

Wat zijn we ver gekomen een jaar nadat we samen met VisitBrabant met een gouden envelop bij deze ondernemers op de stoep stonden! Samen gingen we aan de slag om een sterke internationale gastvrije regio neer te zetten. En met resultaat!

·      Een gemiddelde review score van 9,1 (Hoogst scorende regio in Brabant)
·      Meer Duitse (en Vlaamse) gasten binnen- en buiten de vakantieperiodes
·      Een groei van 118%  van het aantal reviews op Tripadvisor
·      Campagnes door VisitBrabant met een bereik van 1,8 miljoen met directe boekingen, naamsbekendheid en concrete interesse tot gevolg

Trots op alle ondernemers die de schouders eronder hebben gezet en samen met ons aan de slag zijn gegaan! Samen gaan we verder om de regio goed op de kaart te zetten. Ook de komende jaren zullen we in samenwerking met VisitBrabant en de toeristische ondernemers verder bouwen aan een gastvrije regio.

Ondernemers bijeenkomst Regio Pilot

Lancering label ‘Product uit het Land van de Peel’

Resultaten website en social media

We kijken terug op een succesvol online jaar voor het Land van de Peel. Zowel op de website als op Social Media hebben we een enorme groei gemaakt.
 
Cijfers website
418.000 Unieke bezoekers +31%
+ 1,2 miljoen paginaweergaven + 21%
 
Resultaten Social Media (Gemiddeld bereik per maand)
Facebook 46.800 personen + 58%
Instagram 14.600 personen -9,4%
 
Betaalde campagnes op Instagram & Facebook
Bereik 696.000 personen
Weergaven + 1,3 miljoen
 

Selfie voor de Kasteelruïne in Deurne

Waar zijn we mee bezig geweest in 2023?

In 2023 hebben we o.a. de tweede druk van het peelpaspoort, e-learning en de vakantiekrant ontwikkeld. Klik op de pijltjes om te ontdekken waar we nog meer aan hebben gewerkt het afgelopen jaar! 

Nieuwe opzet foto's fiets- en wandelroutepanelen

Heb jij ze al gespot? De nieuwe knooppunten overzicht borden in de Peelgemeenten hebben een nieuwe look. De borden die in opdracht van de gemeenten door Routebureau Brabant worden ontworpen en geplaatst hebben sinds 2023 een verdiepingsslag gemaakt. Op alle nieuw geplaatste borden is een foto toegevoegd van de dichtstbijzijnde POI. Ook is er een QR-code van de pagina (op landvandepeel.nl) toegevoegd waarop de gast nog meer informatie over de POI kan vinden. Het betreft een samenwerking tussen Land van de Peel, de lokale toerismebureaus, de Peelgemeenten en Routebureau Brabant.

Routepanelen Land van de Peel

Instameet

Met drie dafjes en negen contentmakers trokken we eind oktober door het Land van de Peel. Deze instagrammers, fotografen en bloggers lieten we kennis maken met de diversiteit van de regio. Van weidse natuur, mysterieuze kastelen, het boerenleven en natuurlijk bourgondisch genieten!
 
Resultaat tot zover….

  • 131 stories
  • 15 posts
  • 212.428 bereik
  • 196 foto’s
  • 2 blogs
Lees hier meer over de Instameet
Groepsfoto Instameet - Land van de Peel

Land van de Peel in de media

Het label in de pers

Samenwerkingen

In 2023 bundelen we de krachten met de lokale toerismebureaus, gemeenten, partners en ondernemers om een boost te geven aan het toerisme in het Land van de Peel. 

Het Land van de Peel op de kaart krijgen, dat doen we niet alleen! Dit doen we samen met de toerismebureaus in de Peel, VVV DeurneVVV AstenVVV Gemert-Bakel, Toeristisch LaarbeekTIP Someren en Helmond Marketing. Gezamenlijk beheren we het Open Database Platform (ODP) en de website het Land van de Peel. Door een maandelijks terugkerend activiteitenoverleg stemmen we de werkzaamheden af en zoeken we de verbinding. 

In samenwerking met de zes Peelgemeenten, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren werken we aan een aantrekkelijk Land van de Peel op het gebied van vrije tijd, recreatie en toerisme.

Regioradar Eindhoven werkt samen met 21 gemeenten in het gezamenlijk delen van het ODP en dit via een redactie te delen op de website Regioradareindhoven.nl. Zo zijn evenementen uit het Land van de Peel in 2023 te zien op deze website en bereiken we een grote doelgroep in de regio Eindhoven. Daarnaast werken we samen in een redactieraad en kerngroep, waarin we informatie delen en de samenwerking opzoeken.

In 2023 werkten we intensief samen met VisitBrabant. Dit gebeurde door de structurele deelname aan de Strekensessie met andere Brabantse Streken, samenwerking in persreizen, bijdrage aan het nieuwe leisure profiel van VisitBrabant en de Pilot Internationalisering.

Ook zoeken we vaker de connectie met de bewoners in de Peel. Zo organiseerden we in 2023 diverse fotowedstrijden waarop we maar liefst 160 foto's ontvingen van bewoners uit de regio.

Nieuws - uit de regio

Organisatie

Vol enthouisasme hebben we als team vorig jaar het Land van de Peel gepromoot. We gingen samenwerkingen aan en mochten de mooiste plekjes van de regio ontdekken. 

In 2024 gaan we vol enthousiasme door de promotie van het Land van de Peel! 

Stuur ons een e-mail

Meer lezen?