Ontdek het mysterie van de - Brabantse en Limburgse Peel

Omring je door weidse natuur in de Brabantse en Limburgse Peel. Fiets over bloeiende heide en door uitgestrekte bossen, wandel langs glooiende moerassen en ontdek de sporen van de geschiedenis in het gevarieerde landschap van de Peel. Laat je verwonderen door mysterieuze verhalen van lokale legendes in eeuwenoude kastelen. Geniet van smaakvolle streekproducten in gezellige dorpskernen en beleef een heerlijk dagje uit met het hele gezin in de leukste musea! 

De leukste routes voor een dagje in de buitenlucht

Trap stevig door uitgestrekte bossen of wandel over een bloeiende heide en ontdek de sporen van de geschiedenis in het veelzijdige landschap van de Peel. Met deze interessante routes ontdek je de bijzondere omgeving op een andere manier.

Via een belevingstocht door natuurgebied Ooijen Wanssum in Venray ontdek je alles over de legende van ‘De Witte van Wanssum’.

Trek langs de bezienswaardigheden en zoek bezinning in impactvolle verhalen van de Tweede Wereldoorlog met de fietsroute Aan De Andere Kant in Venray.

Geniet van de prachtige groene omgeving tijdens een stevige fietstocht die verschillende natuurgebieden met elkaar verbindt met de Natuurroute in Nederweert.

Nóg meer leuke routes

Eropuit met kinderen

Voel de modder tussen je tenen op het blote voetenpad en luister ademloos naar mysterieuze verhalen in sprookjesachtige kastelen. Met deze tips heb je een dag om nooit te vergeten.