Foodroutes in de Peel

Ben je een fiets- en foodieliefhebber? Dan kom je in de Peel ruimschoots aan je trekken. Dwars door de regio kun je kiezen uit tal van smakelijke foodroutes. Stap op de pedalen, want van fietsen krijg je trek!

 

Peelpeuzelen

Al enkele jaren is Peelpeuzelen razend populair in de regio. Al fietsend ontdek je heerlijke gerechtjes bij uiteenlopende horecazaken! Koop bij de toeristenbureau's of via vvvdepeelshop.nl het Peelpeuzelboekje. De peuzeltjes (bonnen) lever je bij de deelnemende restaurants in voor iets lekkers.

Ga mee peelpeuzelen

Happen en trappen

Deze prachtige fietsroute leidt je door de drie Peelen; de Mariapeel, de Astense- en de Deurnese Peel. Ervaar de gastvrijheid als je stop bij de geselecteerde eetgelegenheden. Laat je verrassen door de mooie natuur en heerlijke gerechten. Het arrangement start bij het Toon Kortooms Park in Deurne.

Ontdek de Drie Peelen route
Terras bij Toon Kortooms Park in Deurne

Puur van het land

Proef de pure smaak van de Peel. Stap op de fiets en ontdek streekproducten uit het Land van de Peel. De fietsroute start vanaf Natuurpoort Nederheide in Gemert en brengt je langs heerlijke stopplekken onderweg waar je de producten van het land kan proeven en kopen. 

Puur van het land fietsroute

Terras naar terras fietsroute

De horeca ondernemers uit Laarbeek hebben samen een leuke fietsroute (40km) uitgezet, langs vijftien gezellige terrassen en mooie plekjes in Laarbeek. Stap af voor wat lekkers of fiets door naar een volgende locatie. Volg de bordjes langs de route of haal een gratis fietskaart bij de deelnemende bedrijven.
 

Fiets van terras naar terras
Terras bij het Park paviljoen in Beek en Donk.

Diner op het kampvuur

De streekproducten route van Buiten Eten is een een bijzondere fietsroute door de Peel met afsluitend een heerlijk diner. Onderweg haal je bij de boer alle ingrediënten voor de maaltijd. Met een volle mand eindig je op de Longhorn Ranch, waar je samen een heerlijk diner op het kampvuur maakt.

Tip: Om het helemaal onvergetelijk te maken kun je ook een e-chopper of tuktuk huren!

Samen koken op kampvuur
Koken op kampvuur bij Buiten eten

Meer inspiratie - voor routes in het Land van de Peel