Wat is er te doen in Liessel?

Liessel, bekend van zijn beltmolen De Volksvriend en het bijbehorend bakhuisje, de Hubertuskapel en Sint Willibrorduskerk. De kerk heeft prachtige glas-in-loodramen, vervaardigd door Pieter Wiegersma, zoon van dokter-schilder Hendrik Wiegersma.

Lees hieronder de informatie over overnachten, eten en uitgaan, fietsen en wandelen, evenementen, activiteiteten, dagje uit en groepsactiviteiten in Liessel.

Zien en Doen in Liessel

Een klein stukje geschiedenis

Liessel, dorp uit vervlogen tijd
In de steentijd, duizenden jaren voor Christus, woonden er in Liessel al mensen op een hoge zandrug in de omgeving van het huidige Leegveld. De oudste vermelding van de naam Liessel dateert uit 1312. Toen was het dorp enkel een verzameling boerderijen met akkers aan de westkant. De St. Willibrorduskerk van Liessel heeft prachtige glas-in-loodramen, vervaardigd door Pieter Wiegersma, zoon van dokter-schilder Hendrik Wiegersma. Het natte veengebied lag aan de westkant, dat is later gecultiveerd. Liessel ligt op de breukzone van de Peelrandbreuk.

Beekdal van de oude Aa
In en om de nabijgelegen Liesselse Bossen kun je heerlijk wandelen en fietsen. Een aantrekkelijk deel van het bos is de plaats waar de oude Aa stroomt, het verval van de beek en de oervegetatie langs de oevers zorgt voor afwisseling. Ook is de Peelrandbreuk hier zichtbaar.

Bekijk ook de andere dorpen in de omgeving