Het verhaal van Gemert-Bakel

Gemert is een eigenzinnig kasteeldorp waar altijd iets te doen is. De ideale pleisterplaats voor een lang of kort verblijf. Gelegen in het Land van de Peel en de Brainportregio. Op nog geen half uurtje rijden van dorpen en steden zoals Deurne, Uden, Den Bosch, Eindhoven.

De Heerlijckheid Gemert-Bakel bestaat uit 7 kerkdorpen: Gemert, Bakel, De Mortel, Handel, Elsendorp, De Rips en Milheeze. Ieder dorp heeft zijn eigen rijke historie. Elk dorp is hier uniek. Klik hier voor een korte introductiefilm over Gemert-Bakel: 'Kom ook naar Gemert-Bakel'. Het is zeker de moeite waard om de kerkdorpen te komen bezichtigen. Voor een dagje uit, een weekendje weg of een overnachting in de natuur. In Gemert-Bakel is voor volwassenen en kinderen van alles te zien, te doen en te beleven.

Gemert-Bakel kent een rijke en zeer diverse cultuurhistorie, die overal in de gemeente zichtbaar is. Wij noemen als voorbeelden het processiepark in Handel, het kasteel en de Latijnse school in Gemert, de molens, de oude akkers rond Bakel, Milheeze en de Mortel, de landgoederen rond Elsendorp en het archeologisch monument in De Rips/Milheeze. 

De dorpskernen in Gemert-Bakel