Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor jouw volgende avontuur in het Land van de Peel. De Natuurpoorten zijn gelegen nabij de prachtige natuur van Landgoed de Stippelberg, de Peel en de Strabrechtse Heide. Start jouw volgende fiets-, wandel-, ruiter- of MTB-tocht vanuit één van de Natuurpoorten in de Peel. Ontdek de Natuurpoorten en ga er op uit in het Land van de Peel!

Natuurpoort de Peel

Natuurpoort de Peel in Deurne is een prachtige locatie aan de rand van de Deurnese Peel. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers die willen genieten van de rust en ruimte. Start hier je fiets- of wandelroute door de natuur en geniet na je tocht na op het terras!

Rust en ruimte in vogelrijk moeras
Nationaal Park de Groote Peel is één van de rijkste vogelgebieden van West-Europa. Samen met de Deurnese Peel en Mariapeel was dit gebied ooit een onbegaanbaar veenmoeras. Maar het meeste hiervan is afgegraven door turfstekers en als ‘Goud van de Peel’ in vele ovens verdwenen. Het is een uniek landschap van water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes.

Meer informatie

Routes vanaf Natuurpoort de Peel

Natuurpoort Nederheide

Natuurpoort Nederheide in Milheeze is het ideale startpunt voor een mooie wandeling of fietstocht over Landgoed de Stippelberg. Ga je wandelen over de heide, fietsen door de uitgestrekte bossen of oog in oog staat met Schotse Hooglanders. De prachtige omgeving blijft je verrassen. Het veelzijdige Hotel Restaurant Nederheide biedt een prachtig terras, met fantastisch uitzicht over de grote recreatieplas met zandstrand en speeltuin. Kortom er is hier genoeg te beleven voor jong en oud!

Stippels op de Stippelberg
Van statige beukenlaan tot kronkelige bospaadjes. Een wandeling over Landgoed de Stippelberg is allesbehalve eentonig! De talloze heuveltjes in het bos worden ‘stippels’ genoemd. Deze zijn eeuwen geleden ontstaan door zandverstuivingen.

Meer informatie

Routes vanaf Natuurpoort Nederheide

Natuurpoort Vennenhorst

Vanuit Natuurpoort Vennenhorst in Someren wandel je zo de Strabrechtse Heide op! Hier starten talloze fiets- en wandelroutes in de omgeving. In de omgeving vind je verschillende grazers zoals paarden, koeien, schapen en Schotse Hooglanders. Er zijn volop routes voor de fanatieke mountainbikers en ook aan de ruiters is gedacht met een uitgebreid routenetwerk.

Heide in bloei
Nergens anders ervaar je de weidse natuur als op de Strabrechtse Heide. De grootste aaneengesloten heide van Noord-Brabant met schitterende heidevelden en vennen. Sta oog in oog met Schotse Hooglanders en rust uit bij sfeervolle boscafés zoals Boscafé de Soete Inval bij Natuurpoort Vennenhorst.

Meer informatie
Fietsers bij Natuurpoort Vennenhorst

Routes vanaf Natuurpoort Vennenhorst

Brabantse Natuurpoorten

Brabantse natuurpoorten zijn dé startpunten voor een bezoek aan een Brabants Natuurgebied. Je herkent ze aan de hoge sleutel. Natuurpoorten zijn gelegen aan knooppuntenroutes voor fietsers, wandelaars, ruiters, menners en mountainbikers. Er is gratis parkeergelegenheid en er is een horecagelegenheid.

Meer informatie
Sleutel Natuurpoort bij Natuurpoort de Peel

Hier vind je alle Brabantse Natuurpoorten - in het Land van de Peel