Kunst en Cultuur in Deurne

© Marianne Fransen

Deurne is rijk aan kunst en cultuur

Bijzondere plekjes, een leuk museum, opmerkelijke monumenten. Cultuurcentrum Deurne met voorstellingen, live muziek en toneel.

Musea, galeries en ateliers in Deurne - Van hedendaagse en moderne kunst tot geschiedenis en oude ambachten

Breng eens een bezoekje aan een museum of art gallery in Deurne, Liessel, Neerkant, Vlierden, Helenaveen en Griendtsveen. In de galeries treft je hedendaagse kunst, een modern schilderij, maar ook klassieke beelden. Eigenlijk is het Peelgebied één groot Openlucht museum. De museums in Deurne en omgeving hebben geregeld wisselende tentoonstellingen. Je leert er bijvoorbeeld meer over de geschiedenis van de Peel, een oud ambacht of handwerk van vroeger. Gratis museum? Sommige zijn vrij toegankelijk als je een museum jaarkaart hebt. Ook tijdens het Museum weekend mag je vaak gratis naar binnen.

© Marianne Fransen

Bezienswaardigheden

Kom ook de historie beleven!
Het kasteel domein, de watermolen, de protestantse en katholieke kerk en de windmolen. In Deurne is veel te zien! Neem bijvoorbeeld de kastelen van Deurne, het bijzondere monument van de Gouden Helm in Helenaveen , de molen van Vlierden, de bijzondere kerk in Neerkant of de kapel in Liessel. Bijzondere architectuur tref je in Griendtsveen en Helenaveen. Kom ook de historie beleven!

Naar alle bezienswaardigheden

Nog meer ontdekken in Deurne

Exposities in Deurne

Hou je van schilderijen, tekeningen, foto’s of beelden? Kies de expositie die bij jou past en check onze tentoonstellingsagenda.

Tijdlijn Deurne

Expositie met grote foto's in (leegstaande) winkels in het centrum van Deurne.

© Marianne Fransen

Bibliotheek Deurne

Voor het lenen van boeken, het lezen van een krant of tijdschrift.

Theater, muziek en film in Deurne - Voor een bijzonder avondje uit is er een gevarieerd aanbod van voorstellingen. Toneel, komedie, musical, muziek en film.