HeerlijckVrij in Gemert-Bakel!

Hartelijk welkom in Gemert-Bakel, vrije Heerlijckheid in de Peel. Indertijd kenmerkte deze Heerlijckheid zich door verschillende privileges en vrijheden, zoals godsdienstvrijheid en andere wetgeving. Het positieve gevoel en het genieten van de Bourgondische sfeer van een Heerlijckheid zijn heden ten dage nog steeds aanwezig.

 

Het verhaal van Gemert-Bakel

Gemert is een eigenzinnig kasteeldorp waar altijd iets te doen is. De ideale pleisterplaats voor een lang of kort verblijf. Gelegen in het Land van de Peel en de Brainportregio. Op nog geen half uurtje rijden van de meeste omliggende dorpen en steden.

Heerlijckheid Gemert-Bakel bestaat uit 7 kerkdorpen

GemertBakelDe MortelHandelElsendorpDe Rips en Milheeze. Ieder dorp heeft zijn eigen rijke historie. Elk dorp is hier uniek. Klik hier voor een korte introductiefilm over Gemert-Bakel: 'Kom ook naar Gemert-Bakel'. Het is zeker de moeite waard om de kerkdorpen te komen bezichtigen. Voor een dagje uit, een weekendje weg of een overnachting in de natuur. In Gemert-Bakel is voor volwassenen en kinderen van alles te zien, te doen en te beleven.

Lees verder

Ga snel naar

Laat je inspireren - Op pad in Gemert-Bakel

Plan je bezoek aan Gemert-Bakel

Volg Gemert-Bakel op social media - Tips, inspiratie en de laatste nieuwtjes