Kunst en Cultuur

Kunstliefhebber? Cultuursnuiver? Ook dan ben je in Asten aan het juiste adres. Op het gebied van kunst en cultuur heeft Asten je van alles te bieden; van het leukste museum tot de sterrenwacht, van tentoonstellingen en exposities tot galeries en ateliers en van de bibliotheek tot de mooiste bezienswaardigheden. 

Bezienswaardigheden

In Asten is zoveel te zien; wat dacht je van de prachtige kasteelruïne in Asten-Heusden, de Heilige Maria Presentatiekerk in het centrum van Asten (ook wel bekend als de Kathedraal van De Peel), Molen de Oostenwind welke nog steeds in gebruik is en nog veel meer. 

Tip: Ontdek Asten middels het Spreukenpad; deze wandeling loopt door het centrum van Asten en is te volgen via bronzen plaquettes welke allen voorzien zijn van spreuken die betrekking hebben op Asten. Ook leuk voor kinderen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Ontdek dan al wandelend het centrum van Asten met het boekje 'Wandelen door Asten'.

Beide routes zijn verkrijgbaar bij VVV Asten.

Monumenten

In Asten, Ommel en Asten-Heusden tref je veel monumenten aan. Veel van deze monumenten zijn gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog.

Tentoonstellingen en exposities

De permanente exposities in Museum Klok en Peel over klokken en De Peel,  de prachtige beeldentuin van ArTheo, de wisselende exposities in het gemeentehuis; zomaar een greep uit de verschillende mogelijkheden. En of je nu houd van schilderijen, tekeningen, foto’s of beelden? Hier vind je de expositie die bij jou past, check onze tentoonstellingsagenda hieronder.

Galeries en Ateliers

Lijstenmakerij Marja waar je schilderijen aantreft van onze plaatselijke kunstenares Marja van Boxtel, Galerie Ave Maria in Asten-Heusden en de beeldentuin van Artheo zijn zeker de moeite waard!