Wat te doen in Deurne?

Een bezoek aan Deurne begint bij de VVV. Hier vind je alle informatie voor je bezoek; toeristisch-recreatieve mogelijkheden, Deurne nieuws, tips en evenementen, overnachten en bezienswaardigheden. VVV Deurne helpt je graag op weg!

© Wendy van der Wallen

Wat wil je zeker zien?

© Marianne Fransen

Evenementen

Een Peeldorp met een creatieve inslag

Wij heten je van harte welkom in onze mooie gemeente. De mensen hier in Deurne hebben een ding gemeen: een creatieve inslag. Kunst en inventiviteit zijn kenmerken die voor ons dorp staan. Deurne dankt haar goede naam aan kunstenaars als onder anderen de schrijvers Antoon Coolen, Toon Kortooms en Friso Wiegersma, waarvan de laatste het overbekende lied Het Dorp schreef. Een lied dat over dit dorp gaat en waarin het tuinpad van zijn vader Hendrik voorkomt. Dit tuinpad kun je overigens nog steeds bewonderen! Bij Deurne mag je ook denken aan DAF. Immers de man die DAF wereldberoemd maakte met zijn uitvinding van de automatische transmissie is Hub van Doorne, een van Deurnes helden. Hedendaagse beroemdheden bevestigen ook nu onze reputatie. Denk bijvoorbeeld aan Monic Hendrikx, een gevierd actrice. De aanwezigheid van kunstenaars, ondernemers en andere betrokken inwoners zorgt ook vandaag nog voor een veelkleurige gemeenschap. We zeggen met trots: Deurne, Palet van De Peel!

De mooiste routes

De Natuur in

© Marianne Fransen

De VVV helpt je op weg

Deurne 1300

13 eeuwen Deurne gevierd met activiteiten
De oudste vermelding van de plaatsnaam Deurne (Durninum) dateert van 721. In 2021 bestaat Deurne dus 1300 jaar en dat wordt gevierd!  Bijzonderheden uit dertienhonderd jaar geschiedenis komen voorbij via tal van activiteiten. 

Alles over jubileum

Nog meer te doen in Deurne

Bourgondisch genieten - in Deurne

Eten en drinken

Uitgaan en feestvieren

Streekproducten

© Marianne Fransen

Met een groep in Deurne

Dagje uit en leuke dingen doen met familie of vrienden. Personeelsfeest, teambuilding of excursie, dagactiviteiten voor grote groepen of kleine groepen. Deurne biedt volop mogelijkheden voor een mooi uitje of uitstapje. Hier vind je gezellige, bijzondere en originele groepsactiviteiten. Speciale rondleidingen, een stadswandeling, actief en sportief, de natuur beleven of lekker creatief bezig zijn in een workshop. Altijd een programma naar jouw wens of budget.

Alle mogelijkheden

Plan je bezoek

Voor meer tips en nieuws volg VVV Deurne en Deurne Palet van de Peel ook op de social media